Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB), büyük teknoloji şirketlerine katı kurallar getiriyor. AB Komisyonu Üyesi Thierry Breton, sosyal medya hesabından, Dijital Piyasalar Yasası kapsamında "eşik bekçisi" kriterlerini karşılayan şirketler hakkında paylaşımda bulundu.
"Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta, Microsoft ve Samsung, AB Komisyonu'na Dijital Piyasalar Yasası kapsamında eşik bekçisi sınırını karşıladıklarını bildirdi" ifadesini kullanan Breton, AB'nin değerlendirme sürecini tamamlamasının ardından resmi listenin 6 Eylül'e kadar açıklanacağını bildirdi.
Kurallar hakkında
AB'nin geçen yıl onaylanan ve dijital platformların faaliyetlerinde değişikliklere neden olacak yasası kapsamında özellikle büyük dijital platformların pazar gücünü sınırlamak için yeni kurallar uygulamaya konulacak.
Bu çerçevede Avrupa'da faaliyet gösteren, piyasa değeri en az 75 milyar euro olan ve 45 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan büyük platformlar "eşik bekçisi" olarak adlandırılacak.
Bu teknoloji şirketleri ve dijital platformlar, diğerlerinden daha katı kurallara tabi tutulacak.
Firmalara, sektörlerinde haksız rekabet etmelerini önleyecek önlemler yürürlüğe girecek.
Yasa kapsamında, bu şirketlerdeki farklı mesajlaşma hizmetlerinin birlikte çalışabilir olması gerekecek.
Büyük platformların çeşitli hizmetlerini rakip firmalarının benzer hizmetlerinin önünde tutması önlenecek.
Kullanıcıların önceden yüklenmiş yazılımları veya uygulamaları kaldırması engellenmeyecek.
Büyük şirketlerin, belirlenen piyasa kurallarına uymamaları halinde bazı faaliyetleri durdurulabilecek.
"Eşik bekçisi" konumundaki firmaların kuralları ihlal etmeleri durumunda küresel cirolarının yüzde 10'una varacak seviyede para cezası verilebilecek.
Yeni kuralların, 2024'ün mart ayında uygulanması planlanıyor.
AB, hassas teknolojilerin Çin'de üretilmelerini engelleyecek
AB'den kritik teknoloji projelerine 8,1 milyar euroluk kamu desteği
Teknoloji şirketleri, telekom şirketlerinden gelen harç ödemesi talebine karşı
AB ile ABD, ticaret ve teknolojide iş birliğini artıracak
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.