BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB, Basel'de anlaşmak üzere----

AB, Basel'de anlaşmak üzere

AB, Basel'de anlaşmak üzere
06 Mart 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Avrupalı maliye bakanları, prim ödemelerindeki görüş ayrılıklarının ardından Basel kurallarında anlaşmaya yaklaştı

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile bankacıların prim ödemelerinin azaltılması önerisinden ötürü görüş ayrılığı yaşayan Avrupa Birliği maliye bakanları, bankaların sermaye zorunluluklarının güçlendirilmesi planında anlaşmaya yaklaştı.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin ortak bir zemin arama hamleleriyle İngiltere dışındaki diğer AB ülkeleri Basel kuralları planını desteklerken, Osborne, masadaki mevcut teklifi kabul edemeyeceğini, ancak önümüzdeki haftalarda pürüzlerin giderilmesiyle destek verebileceğini söyledi.
AB dönem başkanlığını üstlenen İrlanda, önümüzdeki haftalarda anlaşmanın son noktalarının da bir araya getirileceğini belirtti. AB ülkeleri, bankacıların prim ödemelerinin ne kadarlık kısmının taksitli ödeme ve ayrıcalıklı muhasebe işlemlerinin birleşimi toplamı içerisinde sayılabileceğine ve yeni kuralların uygulamaya konabileceği zamana yönelik teknik ayarlamalar üzerinde çalışacak.
İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, anlaşmanın geniş çaplı destek bulabilmesi için anlaşmadaki ayrıntılar üzerinde de çalıştıklarını dile getirdi.
Ödeme kuralları, AB'nin Basel Bankacılık Denetim Komitesi'nin talep ettiği küresel düzenlemeleri uygulamaya konması prosedürüne sonradan eklendi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)