BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB, Almanya'ya sosyal yardımı kesti----

AB, Almanya'ya sosyal yardımı kesti

AB, Almanya'ya sosyal yardımı kesti
25 Mart 2013 - 14:09 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, Kuzey Ren Vestfalya'ya yıllardır sosyal projeler için verdiği mali yardımları kesti

Avrupa Birliği Sosyal Fonları'ndan (ESF) şu an itibariyle yardım alınmadığını doğrulayan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü, para akışının durduğunu söyledi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada parası kesilen projelerin 2008 ila 2011 yılları arasında AB'nin de finansmanına yardımcı olduğu iki yıllık projeler olduğu ifade edildi. Yardımın kesilmesinin sebebinin ise projenin hesaplanmasında öngörülen hesap yanılgı oranı olan yüzde 15'in korunamaması olarak açıklandı. Bu yanlış hesap sebebiyle Brüksel, KRV'ye sosyal projeler için vermesi gereken 62 milyon Euro'yu kesti. Eyalet Hükümeti mayıs ayında AB komiserleri tarafından yapılacak yeni kontrollere kadar defterdeki yanlışları düzelteceğini bildirdi.
Kontrole gelecek delegeler Rhein ve Ruhr bölgelerini gezerek kamu alanlarında projelerin yolunda yürütülüp yürütülmediğini denetleyecek. Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider yapılan yanlıştan o dönemde iktidar olan CDU-FDP koalisyonunu sorumlu tuttu. Bu zamana kadar KRV'nin böyle bir yanlışa düşmediğinin altını çizen sözcü, kırmızı-yeşil hükümetin 'sıkı mali kontrol' taraftarı olduğunu vurguladı.
AB sosyal fonu kendi üyelerine verdiği bu fonun özellikle işsizlere meslek ve işyeri kazandırmak amacıyla kullanılmasını istiyor ve toplam masrafın yüzde 50'sini karşılıyor. Bu sebeple KRV'ye gelmeyen bu paralardan etkilenen grup yine gençler ve işsizler olacak. Mali kesinti aynı şekilde meslek eğitimi veren kurumları da etkileyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)