BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin97 karısı var ‘Evlenmeye devam’ diyor----

97 karısı var ‘Evlenmeye devam’ diyor

97 karısı var ‘Evlenmeye devam’ diyor
19 Ekim 2016 - 09:53 www.finansgundem.com

Nijerya'nın en popüler simalarından olan 97 eş ve 185 çocuk sahibi Muhammed Bello Ebubekir kendisi hakkında çıkan 'öldü' iddialarını yalanladı.

Ebubekir Nijerya’nın Vanguard gazetesinin muhabirine verdiği demeçte, “Gayet sağlıklı ve dinç bir biçimde yaşıyorum” dedi. 92 yaşındaki Ebubekir daha da fazla kadınla evlenmeye niyetli olduğunu söyledi. Ebubekir bugüne kadar 107 kadınla evlenmiş 10 tane eşinden de boşanmış.

84 YAŞINDA 86 EŞİ VARDI

2008 yılında 'henüz' 84 yaşındayken sahip olduğu 86 eşiyle haberlere konu olan Ebubekir eşlerinin sayısı yüzünden şeriat mahkemesi tarafından uyarı almıştı. Şeriat kurallarına göre bir erkek sadece dört kadınla evlenebilir. Ebubekir'in yaşadığı ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Niger eyaletinde 2000 yılından bu yana şeriat kuralları uygulanıyor.

İDAM CEZASIYLA YARGILANACAĞI KONUSUNDA UYARILMIŞTI

8 yıl önce, Nijerya'da şeriat mahkemesi 86 karısı olan Nijeryalı Muhammed Bello Ebubekir'i uyarmıştı. Şeriat kurallarına göre bir erkek sadece 4 kadınla evlenebilir. 84 yaşındaki Nijeryalı Ebubekir eşlerinin sayısını 4'e düşürmezse idam cezasıyla yargılanacak.

Nijerya'da 86 kadınla evli 84 yaşındaki adamın durumuna, İslam kurallarına göre sadece 4 eşe izin veren şeriat mahkemesi el koydu. Muhammed Bello Ebubekir, eşleri arasından sadece 4'ünü seçmesi, aksi takdirde ölüm cezasına çarptırılacağı konusunda uyarıldı.

Ebubekir Nijerya’nın Vanguard gazetesinin muhabirine verdiği demeçte, “Gayet sağlıklı ve dinç bir biçimde yaşıyorum” dedi. 92 yaşındaki Ebubekir daha da fazla kadınla evlenmeye niyetli olduğunu söyledi. Ebubekir bugüne kadar 107 kadınla evlenmiş 10 tane eşinden

İngiliz BBC televizyonuna röportaj veren 84 yaşındaki Ebubekir, "10 eşi olan adam yaşlanınca kalpten ölür. Benim gücüm Allah'tan geliyor. 86 eşimle başa çıkabiliyorum" demişti.

Ebubekir'in yaşadığı ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Nijer Bölgesi'nde 2000 yılından bu yana şeriat kuralları uygulanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)