Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, halen euro kullanmayan birlik üyelerinin ortak para birimine geçmesini istediklerini belirterek, "Ama söz konusu bu ülkeleri euroya geçmeye zorlamayacağız'' dedi.
Moscovici, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İsveç'in başkenti Stockholm'de İsveç Ekonomi Bakanı Magdalena Andersson ile görüştü.
Moscovici ve Andersson, görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, Avro Bölgesi'nde reform hazırlıkları ve Avrupa Komisyonu'nun, AB içindeki bütün ülkelerin 2025 yılına kadar euroyu kullanmasını sağlayacak bir tasarı üzerinde çalıştığına dair bilgilerin basına sızması hakkında değerlendirilmede bulundu.
AB'nin ortak para birimi euronun "Birliğin sembolü ve Avrupalıların istikrar garantisi" olduğunu belirten Moscovici, "İsveç'in de içinde olduğu bazı AB ülkelerinin ortak para birimi euroya geçmesini istiyoruz ama söz konusu bu ülkeleri euroya geçmeye zorlamayacağız'' dedi.
Euro Bölgesi'ndeki reform hazırlıklarına da değinen Moscovici, AB Komisyonu'nun AB reformlarıyla ilgili önerileri arasında Euro Bölgesi bütçesi ve Euro Bölgesi Maliye Bakanlığı da bulunduğunu vurguladı.
Moscovici, ''AB ülkelerinin aralık ayında özel bir zirve yapması planlanıyor. Bu önerilerin üye ülkeler arasında görüşülüp değerlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
''İsveç halkı 2013 yılında euro kararını verdi''
İsveç Ekonomi Bakanı Magdalena Andersson ise İsveç halkının 2013 yılında yapılan refarandumda euroya geçmeyi reddettiğini hatırlattı. Andersson, ayrıca, Moscovici ile yaptıkları görüşmede Avro Bölgesi'nde yapılacak reformlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını aktardı.
Dokuz AB ülkesi euro kullanmıyor
AB üyesi 28 ülkenin 19’u ortak para birimi euroyu kullanırken Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Macaristan, Polonya, Romanya, İsveç ve İngiltere olmak üzere dokuz ülke yerel para birimini kullanmaya devam ediyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.