BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji800 milyon dolarlık yol----

800 milyon dolarlık yol

800 milyon dolarlık yol
16 Ekim 2012 - 08:36 www.finansgundem.com

Yeni demiryolu projesi Türkmenistan ve İran’ı önce Türkiye’ye sonra da Avrupa’ya bağlayacak

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kurultayı’nda konuşan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi. Binali Yıldırım, Türkiye’yi İran ve Türkmenistan’a ulaştıracak yeni proje için “Bu proje, Kars-Susuz-Dilucu ve Nahçıvan’ı birbirine bağlayan bir demiryolu projesidir. Böylece artık Nahçıvan da demiryolu ile Türkiye’ye ve buradan Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya bağlanır hale gelmiştir” diye konuştu. Bakan’ın verdiği bilgiye göre dev projenin maliyeti 800 milyon dolar.
İRAN’A 120 BİN TON SATACAĞIZ
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye inceleme gezisi yapan ve Yüksek Hızlı Trenle seyahat eden İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Ali Nikzad, “Ulaştırma sektöründe demiryollarının ayrı bir önemi var. İran'da yeni 11 bin kilometre demiryolu yapımı için de karar aldık. Görüşmeleri sonuçlandırdık, Türkiye'den 120 bin ton ray alacağız” demişti, .

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)