Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. Zabıt katibi Süleyman D. dolandırdığı paralarla yaptığı tatilden video kaydedip sosyal medya hesaplarında paylaştı. Süleyman D. ve 14 sanık hakkında soruşturma tamamlandı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 8 kişi şikayetçi, 3 kişi şikayetçi sanık, 15 kişi de sanık olarak yer aldı. İddianamede örgütün hiyerarşik yapısı şema ile gösterildi. Buna göre tutuklu sanık Süleyman D. örgüt lideri, tutuklu sanık Abbas K., adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cemal K., Sevgen A., Levent Ş., Bülent S. örgüt yöneticileri, diğer 6 sanığın da örgüt üyesi olduğu belirtildi.
HAKİMLERE AİT ŞİFRELERİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDA KULLANMIŞ
Süleyman D.'nin tefecilik yapan bir örgütle ortak hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede telefonunda yapılan incelemelerde de örgüt içerisindeki kar paylarına ait notlar olduğuna yer verildi. Süleyman D.'nin parasını yüksek faizle kullandırmak isteyen vatandaşların gayrimenkullerini geçici olarak devralma karşılığında kar payı vaadinde bulunduğu, gayrimenkulünü devraldığı kişilere birkaç ay göstermelik ödemeler yaptığı ancak devam eden süreçte hileli yöntemlerle gayrimenkulleri tefeci örgütle bağlantılı farklı şahıslar adına ard arda tescil ettirip mağdurların mal varlıklarını ele geçirdiği anlatıldı. Sonrasında ise evi devir alan her örgüt yöneticisinin gayrimenkulleri farklı kişilere satma şantajıyla mağdurlardan para talebinde bulundukları her defasında aynı şekilde mağduriyet yaşattıkları belirtildi.
Ayrıca Süleyman D.'nin birlikte çalıştığı Hakimlere ait UYAP şifreleri yoluyla eriştiği kişisel verileri, dolandırıcılık suçu için kullandığı da kaydedildi. Bunların yanı sıra Demirel'in, yine UYAP sistemi üzerinden edindiği bilgilerle, icra mahkemelerindeki alacaklılarla irtibat kurduğu, maddi menfaat karşılığında uyuşmazlığın mahkeme dışında çözülmesine yönelik girişimlerde bulunduğu yönünde bulguların yer aldığı görüldü. İddianamede örgüt yöneticisi olarak değerlendirilen sanıkların gayrimenkul alımlarının hepsinde örgüt lideri Süleyman D.'nin telkinleri sonucu evleri aldığı, para transferlerini de yine Süleyman D.'nin yönettiği değerlendiriliyor. Bu evlerin devirlerinde de çeşitli şüpheye yer bırakan işlemlerin olduğu da belirtiliyor.
MÜŞTEKİLERİ UYAP ÜZERİNDEN SORGULATMIŞLAR
Süleyman D.'nin annesi, zabıt kâtibi Hamiyet Ç. ve zabıt kâtibi olan eski eşi Vildan Ö.'nün incelenen LOG kayıtlarında birçok defa müştekilerin UYAP sorgularını yaptıkları görüldü. Bunu yapma sebepleri sorulduğunda ise "Bir dosya sormuşlardır ondan bakmışımdır, neden baktığımı hatırlamıyorum" şeklinde beyanlarda bulunduklarına yer verildi. Süleyman D.'nin kız kardeşi Dilek D., Hamiyet Ç. ve Vildan Ö.'nün el koyulan telefonlarında birçok banka dekontunun fotoğrafları görüldü bunlar incelendiğinde ise aynı tarihlerde çok sık olacak şekilde hesaplarına 100 bin lira, 200 bin lira, 30 bin lira gibi para giriş çıkışları olduğu ve açıklama kısmında çoğunlukla "Süleyman borç", "Süleyman borç iade" ibarelerinin yazıldığı tespit edildi. Ayrıca söz konusu evlerin son sahibinin örgüt yönetici Abbas K. olduğu da görüldü.
TOPLAMDA 144 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İddianamede Süleyman D.'nin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan 4 yıldan 8 yıla kadar hapsi, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan toplamda 20 yıldan 100 yıla kadar hapsi ve 100 bin gün adli para cezası, 'Tefecilik' suçundan 12 yıldan 26 yıla kadar hapsi ve 30 bin güne kadar adli para cezası, 'verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' suçundan 4 yıldan 8 yıla kadar hapsi ve 'Bilişim sistemine girme' suçunda da 2 yıla kadar hapsi istendi. Diğer sanıklarında değişen suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları istendi.
Avukatlardan 'dolandırıcılık' isyanı: Mağduruz!
Dolandırıcıların yeni hedefi emekli promosyonu: 2 yöntem kullanılıyor!
Emekliler dikkat! Dolandırıcılar promosyonlara göz dikti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.