Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en büyük 10 armatörlük şirketinden biri olan Palmali Grup, eski üst yöneticisi ile karşı karşıya geldi. Grupta, uzun yıllar icra kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapan Alaattin Aykaç’ın, gruba bağlı bazı şirketlerin hisselerini devretmediği iddia edildi. Palmali Grup CEO’su Vugar Hüseyin’in dile getirdiği iddialar arasında, Aykaç’ın şirketin parası ile yüklü miktarda kumar oynadığı, İstanbul’da bulunan lüks gayrimenkulleri ise devretmediği yer alıyor. Zimmet suçu işlemekle suçlanan Aykaç’a ise ulaşılamadı. Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali, bünyesindeki 200’e yakın gemi ile petrol taşımacılığı yapıyor.
"AYKAÇ, PALMALİ'NİN EMANET HİSSELERİNİ DEVRETMEDİ" İDDİASI
Dünyadaki 10 büyük armatörlük şirketinden biri olarak kabul edilen Palmali Denizcilik ve 8 yıl boyunca CEO’luk görevini yürüten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Alaattin Aykaç arasında hisse devri krizi yaşanıyor. Krizin sebebi ise Aykaç’ın görevden ayrıldıktan sonra Palmali Denizcilik’e ait üzerinde emanet olarak bulunan gayrimenkul ve hisseleri 8 aydır devretmediği iddiası.
HİSSE DEVRİ İÇİN KARŞILIKLI İBRALAŞMAYI ŞART KOŞUYOR
Palmali Grup CEO’su Vugar Hüseyin’in verdiği bilgilere göre Aykaç’a hisse devirlerinin bir an önce yapılması için noter aracılığıyla ihtarname gönderilmiş durumda, fakat Aykaç bu ihtara rağmen hisse devri yapmaktan ısrarla kaçınıyor. Hüseyin, Aykaç’ın hisse devri için karşılıklı ibralaşma şartı öne sürdüğüne de dikkat çekiyor. Yani Aykaç, karşılıklı olarak hak ve alacakların kalmadığının imza altına alınmasını hisse devri için şart koşuyor.
MANSİMOV TALİMAT VERDİ, TÜM İŞLEMLER MERCEK ALTINA ALINDI
Palmali Denizcilik’te usulsüzlükler yaptığı ve bu usülsüzlüklerin ortaya çıkması sonrasında Palmali Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov tarafından görevine son verildiği öğrenilen Aykaç’ın, Palmali Denizcilik adına girdiği ihalelerde şirketi zarara uğratacak faaliyetler yürüttüğü ve bazı ihalelerden ihaleye giren rakip şirketler lehine çekildiği belirtiliyor.
Bu doğrultuda 23 yıl boyunca Palmali Denizcilik Grubu’nun çalışanı olan ve 8 yıl boyunca da Palmali Denizcilik CEO’su olarak görev alan Alaatin Aykaç hakkında, şirketi zarar sokmak, zimmet ve üzerinde emanet bulunan Palmali Denizcilik varlıklarının görevden ayrıldıktan sonra iade etmemek suçlamasıyla hukuki işlem başlatılacağı da gelen bilgiler arasında. Bu arada grup içerisinde Mansinov’un talimatıyla Aykaç döneminin tümü için hesap incelemeleri başlatıldığı ve Aykaç’ın imzası olan işlerin yakın mercek altına alındığı da belirtiliyor.
"KIBRIS'TA YAKINI ÜSTÜNE KURDUĞU ŞİRKETE YÜKLÜ ÖDEMELER, ŞİRKET KARTINDA KUMAR ÖDEMESİ"
Aykaç hakkında usulsüzlük incelemesine tabi olan işlemler arasında Palmali Havacılık tarafından Kıbrıs’ta bir şirkete yapılan ödeme de var. İddiaya göre Aykaç, bir yakını üzerine Kıbrıs’ta kurduğu bir şirkete, bu şirketten hiç hizmet alınmamasına rağmen yüklü miktarda ödemeler yaptı. Yine Aykaç’ın yurtdışında yaptığı kumar harcamalarını da şirkete ait kredi kartlarıyla ödediği, bu ödemelerin büyüklüğünün ise milyonlarca dolara tekabül ettiği iddiaları söz konusu. Buna göre incelemeler tamamen bittiğinde savcılığa Aykaç hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
Palmali Denizcilik Grubu, Clarkson’un yaptığı araştırmaya göre 200’e yakın gemisiyle dünyanın en büyük yedinci armatörlük şirketi ve Türkiye’de 3.5 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.