Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uğur Dündar, birkaç gün önce ‘İyi Uykular Sayın Seyirciler’ adlı bir kitap çıkardı. Hemen alıp okuyayım dedim, ama olmadı. Anadolu Yakası’nda dört kitapçı dolaştım beşincide buldum nihayet. Salacak’ta oturdum, bir solukta okudum ve uykum kaçtı
‘Güven Anketi’ne güvenim kalmadı’ başlıklı bir yazı yazmıştım 5 Nisan’da.
Sebebi de, Ipsos KMG’nin ‘Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?’ adlı anketiydi.
Çünkü ‘En güvenilir ünlü anketi’nde ocakta üçüncü olan Uğur Dündar’ın, üç ayda
12 puan kaybedip 13’üncü sıraya gerilemesi bana inandırıcı gelmemişti.
Bir insan ekrandan uzak diye ‘güven endeksi’ güneş görmüş kar gibi erir mi?
Uğur Dündar, birkaç gün önce ‘İyi Uykular Sayın Seyirciler’ adlı bir kitap çıkardı.
Hemen alıp okuyayım dedim, ama olmadı.
Anadolu Yakası’nda dört kitapçı dolaştım ve hepsinde aldığım yanıt aynıydı:
“Uğur Dündar mı? Maalesef bitti.”
Ipsos KMG’nin Uğur Dündar’ı üç ayda bitiren ‘güven anketi’ doğruymuş demek ki!
Allah’tan beşincide buldum ‘İyi Uykular Sayın Seyirciler’i.
Bu kitap uykumu kaçırdı
Salacak’ta oturdum ve bir solukta okudum kitabı. Okudum ve uykum kaçtı.
Neden mi?
İşte size birkaç neden:
“2005’in Eylül’üydü. Arena ekibi olarak yeni yayın dönemine hazırlanırken arkadaşımız Hatice Demircan’ı bir avukat aradı ve Egebank’ı batıran Yahya Murat Demirel’le ilgili elinde bilgi ve belgelerin olduğunu, bunları sadece Uğur Dündar’a açıklayabileceğini söyledi.
Avukatın anlattıkları doğru çıktı. Yahya Demirel’in yakalandığı Bulgaristan’a kaçmadan önce üzerine kocaman harflerle ‘Unutma’ diye yazıp bıraktığı, bir bankanın kasasındaki zarftan çıkan dekontları ve hesap cüzdanlarını TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık’a teslim ettik.
Bütün bu gelişmeleri 19 Eylül 2005 akşamı Arena’da yayınladık. TMSF’nin avukatları teslim ettiğimiz dekontlar, hesap cüzdanlarının peşine düştü ve altı ay sonra Murat Demirel’in İngiltere’deki gizli hesabındaki parayı dondurdu. Çok geçmeden de İngiltere’deki
30 milyon dolar Türkiye’ye iade edildi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, bize bu nedenle teşekkür belgesi verdi.
8 milyon dolara ne oldu?
Bu kitabı yazmaya başladığım sırada ajanslar şöyle bir haber geçti:
‘Batık Egebank’ın sahibi Murat Demirel’in Cayman Adaları’ndaki gizli banka hesabına 24 milyon dolar kaçırdığını tespit eden TMSF, hukuk mücadelesini kazandı. Dava süreci sonunda Londra’daki İngiliz mahkemesinde el konulan para, geçen hafta Türkiye’ye iade edilerek hazineye kaydedildi.’
Haberde ne benden, ne Arena ekibinden ne de o sarı zarfı teslim edenden tek kelime vardı.
Yazıma son noktayı koymaya hazırlanırken, 1 Mart 2012’de Star gazetesinin birinci sayfasında, ‘TMSF Başkanı son gününde Demirel’in zulasını patlattı’ manşetiyle verilen bir haber vardı.
Haberde TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün, görev süresinin son gününde, Murat Demirel’in Cayman Adaları’ndaki 22 milyon dolarını Türkiye’ye getirdiği yazılıyordu.
Bize 30 milyon dolar olarak söylenen para önce 24, sonra
22 milyon dolara inmişti.
8 milyon dolara ne olmuştu acaba?
Haberde zamanın TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ten tek kelime söz edilmiyordu. Olay sanki Şakir Ercan Gül’ün kişisel başarısıymış gibi gösteriliyordu.
Üstelik haber ‘TMSF’nin eski Başkanı Ahmet Ertürk’ün görev süresinin dolmasının ardından iki yıllığına bu göreve atanan Gül’ün, BDDK ve TMSF başkanlarının görev süresini uzatan düzenlemeyle yeniden atanması bekleniyor’ cümlesiyle bitiyordu.”
Milliyet
Ege Bank Borçlusu Yahya Murat Demirelin Cayman Adalarındaki gizli banka hesabında 24 milyon USD kaçırdığı tespit edilmiştir. İddia edilen 30 milyon USD Mahkemenin Yahya Murat Demirelden tahsiline hükmettiği miktardır. Cayman Trust hesabında bulunan yaklaşık 24 milyon USD için dava açılarak talep edilmiştir. 22 milyon USD mahkeme masrafları düşüldükten sonra TMSF hesaplarına aktarılmıştır. 8 milyon USDnin kayıp olması gibi bir durum söz konusu değildir.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.