Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı, bu yılın 6 ayında yüzde 1,8 azalarak 123 milyar 376 milyon dolara geriledi.
Türkiye'nin sanayi ihracatı ise bu yılın ilk yarısında yüzde 6,2 azalarak 88 milyar 357 milyon dolara indi.
6 aylık dönemde sanayi dış satımında, küresel ve ulusal ölçekli gelişmeler dolayısıyla yaşanan düşüşe karşın ihracat rekoru kırarak öne çıkan sektörler oldu.
Söz konusu dönemde sanayi sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı yüzde 82 düzeyinde gerçekleşti.
Deri ve deri mamulleri, otomotiv endüstrisi, elektrik ve elektronik, makine ve aksamları, mücevher, savunma ve havacılık sanayii ile iklimlendirme sanayii tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi.
Otomotiv endüstrisinin ihracatı 17 milyar doların üzerine çıktı
Söz konusu dönemde, deri ve deri mamulleri 1,3 milyar dolar, otomotiv endüstrisi 17,3 milyar dolar, elektrik ve elektronik 7,9 milyar dolar, makine ve aksamları 5,5 milyar dolar, mücevher sektörü 3,4 milyar dolar, savunma ve havacılık sanayii 2,4 milyar dolar, iklimlendirme sanayii de 3,6 milyar dolarlık dış satıma imza attı.
Yılın 6 ayında deri ve deri mamulleri yüzde 5, otomotiv endüstrisi yüzde 13,7, elektrik ve elektronik yüzde 8, makine ve aksamları yüzde 11,4, mücevher sektörü yüzde 13,1, savunma ve havacılık sanayii yüzde 21,6, iklimlendirme sanayii yüzde 6,7 ihracat artışı kaydetti.
Deri ve deri mamulleri ile makine ve aksamları sektöründe Rusya Federasyonu öne çıktı
Ülkelere göre bakıldığında ocak-haziran döneminde Rusya Federasyonu'na deri ve deri mamulleri 118,8 milyon dolarlık, makine ve aksamları 699,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Almanya'ya otomotiv endüstrisi 2,4 milyar dolarlık, iklimlendirme sanayii 388,1 milyon dolarlık dış satım yaptı.
Bu dönemde, elektrik elektronik sektörü Birleşik Krallık'a 769,7 milyon dolarlık, mücevher sektörü Birleşik Arap Emirliklerine 753,1 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Kocaeli'nden 4,4 milyar dolarlık otomotiv endüstrisi ihracatı gerçekleşti
İller bazında bakıldığında İstanbul'dan 646 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri, 1,8 milyar dolarlık makine ve aksamları, 1,4 milyar dolarlık iklimlendirme sanayii, 4 milyar dolarlık elektrik ve elektronik, 2,7 milyar dolarlık mücevher ihracatı gerçekleşti.
Kocaeli'nden ise 4,4 milyar dolarlık otomotiv endüstrisi dış satımı yapıldı.
Yılın ilk yarısında otomotiv ihracatı 17 milyar doları aştı
Bakan Bolat'tan 400 milyar dolarlık ihracat hedefi
İhracat iklimindeki iyileşme yavaşladı
İhracat reeskont kredilerinin rezervlere katkısı 6 yılın en düşük seviyesinde
Hizmet ihracatında hedef 120 milyar dolar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.