Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Malezya'daki bir havaalanında yedi ay yaşayan Suriyeli Hassan el Kontar'a Kanada'ya sığınma hakkı verildi.
El Kontar'ın yaşadıkları, Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanı'ndan gönderdiği videolarla dünyanın dikkatini çekmişti.
37 yaşındaki El Kontar, son iki aydır Malezya'daki bir gözetim merkezinde tutuluyor ve Kanadalı sponsorları davasının hızla görülmesi için uğraşıyordu.
Biritish Columbia Müslüman Birliği ve Canada Caring Society adlı iki kuruluş El Kontar'ı mülteci olarak getirebilmek için sponsor oldu.
Canada Caring Soicety'den Laurie Cooper BBC'ye yaptığı açıklamada, El Kontar'ın Kanada'ya getirileceğini geçen Perşembe günü öğrendiklerini söyledi.
Cooper "Çok rahatladık ama hala inanamıyoruz. Havaalanında ona sarılmadan gerçek olmayacak. Birçok iniş çıkış yaşanan çok uzun bir yolculuk oldu" dedi.
Avukatı da El Kontar'ın Kanada'ya iltica başvurusunun kabul edildiğini ve yolda olduğunu belirtti.
Cooper da Kontar'ın uçağa biniş kapısından kendisine mesaj attığını ve sabırsızlıkla görmeyi beklediğini söyledi.
Cooper "El Kontar'ın durumu, dünyanın her yanındaki mültecilerin karşılaştıkları zorlukları temsil ediyor. Onlara yaşayacak güvenli bir yer bulmak giderek zorlaşıyor. O şanslılardan biri" diye konuştu.
El Kontar'ın Kanada'ya götürülebilmesi için dünyanın dört bir yanından yardım yapıldığı belirtildi.
El Kontar'ın ülkeye alınması için Kanada Göç Bakanı'na 62 bin imzalı bir dilekçe verilmişti.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşıyordu
El Kontar, Suriye'de 2011'de savaş çıktığında Birleşik Arap Emirlikleri'nde sigorta sektöründe çalışıyordu.
Askerliğini yapmadığı için pasaportunu yenileyemedi, ancak tutuklanacağı ya da askere alınacağı korkusuyla ülkesine de dönemedi.
Bu nedenle, gözaltına alındığı 2016'ya dek BAE'de kaçak yaşadı.
2017'de yeni bir pasaport almayı başardı, ancak sonunda Malezya'ya sınırdışı edildi. Malezya, Suriyelilere vizesiz giriş hakkı veren birkaç ülkeden biri. El Kontar'a üç aylık turist vizesi verildi. Bu vize dolduğunda da Türkiye'ye geçmek istedi ancak uçağa binmesine izin verilmedi. Kamboçya'ya giden El Kontar buradan da geri gönderildi.
El Kontar, bu nedenle aylarca havaalanının geliş bölümüde, havayolu çalışanlarının verdiği yiyeceklerle yaşadı.
Kontar, Ekvador ve Kamboçya'ya da iltica başvurusunda bulunmuş, ancak bu başvurular reddedilmişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.