Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir grup gazetecinin hazırlanmakta olan belediyeler yasa taslağına ilişkin sorularını yanıtladı. Bu konudaki haberlerle ilgili “Benim son günlerde okuduğum haberlerin neredeyse tamamı adeta dezenformasyon gibi” diyen Özhaseki, şöyle konuştu:
'Belediyelerin aleyhine çıkacak bir şeyin partimiz kanalıyla geleceğini kabul etmiyorum'
“Ortada tabi bir takım teklifler var. Bizim de parti olarak hazırladığımız bir teklif var. Diğer taraftan İstanbul, Ankara, Manisa, Kayseri gibi belediye başkanlarının da teklifleri var. Bu arada CHP’nin de kendine has çalışması olduğunu Seyit Bey (CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun) ile konuştum biliyorum. Bunların hepsi taslak. Bunların içinde olabilecek makul bir takım teklifler var ama bir de uçuk kaçık teklifler de var. Bu teklifler içinde görüşülmemiş, nihayete ermemiş, Meclise sunulmamış olan taklaktaki fikirlerin sanki ortaya yeni getirilen AK Parti teklifi gibi sunulması gerçekten dezenformasyon. Ben belediyelerin aleyhine çıkacak bir şeyin bizim partimiz kanalıyla geleceğini kabul etmiyorum bir kere. Hazırladığımız yasa taslağında doğru, imarla ilgili bir takım düzenlemeler var ama belediyelerin işlerini kolaylaştıran işler ve kötülükleri de engelleyen işler.”
Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'in haberine göre, imarla ilgili bazı acil düzenlemelere TBMM’nin gündeminde bulunan yasa teklifinde yer verildiğini hatırlatan AK Partili Mehmet Özhaseki, “Nedir onlar, değer artış payı varsa devletin bundan hakkını alması, aleni yapılması, gizli bir takım pazarlıklarla olmaması. Sonra kat sınırlamaları. Bunlar çok acil olarak gelmesi icap eden işlerdi geldi. Ama onun dışında yine imar ile ilgili bir takım teklifler var, belediyelerin işlerini kolaylaştırıyor” dedi.
AK Partili Mehmet Özhaseki, Anayasa Mahkemesi’nin bir kararının belediyeleri olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, “Kimse farkında değil ama Anayasa Mahkemesi’nden çıkan bir karar neticesinde şu anda hukuki el atmalar dediğimiz bir konu var. Neredeyse tüm belediyeleri kitleyecek bir konu. Yani bütün bütçeleri hatta önümüzdeki onlarca yıl bütçesini kilitleyip hiç hizmet yapamayacak hale getirecek bir karar çıktı oradan. Onları tedbir alarak engellemeye çalışıyoruz. Belediyelerin lehine iyileştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Emekli maaşı ve yeşil pasaport
Hazırladıkları taslakta imarın dışında belediyelerin yetkilerini ve gelirlerini artıran düzenlemeler de olacağını vurgulayan Özhaseki, “Bazı belediye başkanlarının da mesela şöyle sıkıntıları var, emekli oluyor 1500 liradan. Vicdan kabul etmez bunu da. Bunları da iyileştiren konular var. Veya belediye başkanı yurt dışına çıkıyor 500-600 bin ilçenin belediye başkanı illerden büyük, yanındaki memurlar elindeki yeşil pasaportlarla çıkıyorlar ama o sırada bekliyor. Bu çok doğru bir şey değil. Bunlardan kaçınmamak lazım. Bunların hazırlıkları tabii hepsi oldu. Ama bir sırlama dahilinde gelinmesi önemli” dedi.
Teklifler Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nda toplanıyor
AK Parti teklifinin yanı sıra diğer gelen tekliflerin şu an Cumhurbaşkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’da birleştiğini söyleyen Mehmet Özhaseki, mutabık olunan konuların bir araya getirilmeye çalışıldığını söyledi. Özhaseki, “Nihayetinde belediye yasası bir kez gelir onlarca yıl gider. Bizim 1930’da çıkan belediye yasası 50 seneden fazla gitti. Şimdi öyle bir şey olsun diye gayret ediyoruz” diye konuştu.
'65 yaş üstü kişilerin otobüs biletleri için 2 öneri var, karar verilmedi'
Peki hazırlanan taslakta, 65 yaş üstü kişilerin belediye ve demiryollarına ait şehir içi toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanmasını kaldıran bir düzenleme var mı? AK Partili Özhaseki, bu konuda iki öneri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Sıkıntı şurada tabii ki devlet, Aile Bakanlığı vasıtayla halk otobüslerine birtakım iyileştirmeler yapıyor, aydan aya ödeme yapıyor, bindirdiği emekliler, yaşlılar için. Ama belediye otobüslerine vermiyor aynısını. Belediyeciler diyorlar ki ‘biz de mazot yakıyoruz, biz de işçi kullanıyoruz, bizim maliyetimiz daha yüksek halk otobüslerinden çünkü belediye işçileri üç dört kişi çalışıyor, sendikali işçiler’. Orada böyle bir sıkıntı var.
İkincisi bir de sabah erken saatlerde pik saatlerde özellikle işçi memur herkes işine giderken, öğrenci okuluna giderken ‘lütfen ne olur diyorlar onlar da binmesinler, onlar saat 9’dan sonra binsin’ diyorlar. Bir de akşam pik saatlerde binilmemesi gibi bir teklif var. Bu da olabilir. Ama bir başka teklif de günlük iki tane biniş verin, serbest biniş olursa bundan sonra bu da kötüye kullanılıyor gibi teklifler var. Bana göre ikisi de makul teklifler yani emekli birisinin 65 yaştan büyük birisinin eğer hakikaten işi varsa ne olur 10’dan sonra gitsin, 9.30’dan sonra gitsin gideceği yere, bu makul teklifler bu iki teklifte taslakta duruyor ama hangisine karar verilir…. Ama buna siyaset kurumu karar vermedi daha bunlar teklifler. Yani biniş hakkının günde git ve gel olarak iki tane olması veyahut da belli saatler arasında olması iki teklifte teklif olarak duruyor. İkisi de siyaset kurumunun yahut AK Parti Genel Merkezi’nin oturup da karar vererek ‘bu bizim görüşümüzdür’ diyerek ortaya koyduğu görüşler değildir.”
her şeye her durumda para buluyorsunuz , şimdi her işi bıraktınızda 65 yaş üstü insanlar paralımı parasızmı binsin otobüse tartışması yaratmanızı anlamıyorum. ilerde sizlerde bu yaşlara geleceksiniz, altınızda arabalarınız özel şöförleriniz olmayacak, bırakın 65 yaş üstü insanlar binsin otobüslere zaten parası olsa bu insanların otobüse değil taksiye binerler.......
Zaten başından beri saçma bir uygulamaydı. Bedava olmayacak çok cüzi olacak ki işi olduğunda gitsin. Mesela 50 krş ya da 1 tl olsun Yıllık 100 biniş hakkı da mantıklı. saat kısıtlamasına da gerek kalmaz. Hastaneye gitmesi gerektiğinde erkenden de gider. Aksi durumda 2-3 otobüs değiştirip sırf gezme olsun diye bir ekmek alıp dönen tabii ki olur.
sabah 9 da yola çıkmış bir 65 yaş üstü zaten o saate yola çıkıyorsa ya hastaneye gidiyordur yada kontrole mecbur olmasa zaten ihtiyar ve yaşlı insanlar kalabalık saatlerde yola çıkmaz onların hoşuna mı gidiyor sanki itilip kakılmak kalabalıkta seyehat etmek bu yasa saçma ve art niyetli bir yasadır
65.yaş üstü sabahları erkenden hastaneye gidiyor.Sabahın köründe başkaya nereye gidecek Senelik belli bir üçret alınsın
bence ihtiyaç sahiplerinin hakları aynen korunmalı,2022 sayılı yasa misal.bunun dışında olanlar neden ücretsiz binsinlerki?anlamış deyilim.
Evet belki istismar edenler olabilir,vardır da bunun önüne geçmek için bedava yerine 65 yaş üstü kişilere ücretli yapın ama en düşük seviyeden olsun mesela 1 tl. olsun.
verilen hak geri alınamaz
hükümet yıllardır gelirleri kendi keyfi ve ideolojisi için harcamayıp toplu taşımayı iyileştirseydi. bu gün herkes istediği yere çok daha ucuz hızlı ve konforlu giderdi bu konularda konuşulmazdı. üstelik daha az benzin tüketilir ülkenn açığına katkıda olurdu daha az kaza olur milli servet ve canlar yok olmazdı vs vs . kısacası yine hükümetin işbilmezliği yüzünden bu noktalara gelindi. paralar hep yanlış yerlere harcandı. şimdide tıkandılar
Emekli genelde maaşı düşük olandır. Yüksek maaş alanı belediye otobüsünde göremezsiniz. Sağlık problemleri diz, bel,boyun, omuz ağrısı ve kireçlenme vb. vardır. Belediye otobüsünde ani frende savrulur, Dengesini koruyamaz. Çocuğu çalışır. Torununa bakmak için, yakınında ev bulamazsa, otobüsle sabah erkenden yola koyulur. Hastaneye gider. Oturduğu yere 4 sefer otobüs varsa sabah gider. Bazı semtlerde günde 4 dört sefer vardır. Akşam düğün,ziyaret, hastanede mr çekilecekse 4 seferden, son arabaya binmek zorundadır. Gittiği yerde akrabasında kalır. Yoksa kamu misafirhanesinde. Parası neye yeterse. Çalışırken refah içinde olan emekliliktede rahattır. Çalışırken sıkıntıda olan emekliliktede sıkıntıdadır. Elindeki ağırlığı taşımakta zorlandığı için bir durak sonra iner...Emeklinin 65 yaş indirimine takılmayın. Bundan rahatsız olan otobüste yer bulamayan sağlığı yerinde olan çalışandır...
Bu gerizekalılara battımı emekli onlar akıllı telefonlarla oynasın diye o emekliler ömürlerini heba etti bu yaşın olgunluğuyla gençliğimi geri verin ben emekli maaşı alayacağım az da olsa bedava binişleri suistimal edenler vardır ama bu gençler yayıla yayıla otursun diye o kişileri saat beşten sonra diyerek eve maukum mu etmek istiyorsunuz, sayın belediye başkanları bu oyuna gelmeyin emekli de oy kullacak unutmayın
türkiyedeki en iyi arsalar ya muhtarların ya belediye başkanların ın muhtarın yeri başkanın petrolü başkanın yeri tesisi başkanın restorantı buna benzer binlerce verin muhtarlara reislere ne isterse verin emeklinin 65 yaş indiriminide başkanlara muhtarlara verin yazıktın onlara emekli yemesede olur
65 YAŞ OLUPTA ÇALIŞAN İNSANLAR VAR
vYaşiyan her çanlı büyügüne sayğı gösterir küçügünede sevgi .\\\hani verilen hak alınmazdı. donyada böylemi bizde böyle
65 yaş ve yukarısı için toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlama hakkı verilmiş ve uygulanmıştır.Şimdi bu hakkı bilinçsiz kullananlardan dolayı geri alınmak veya yeni düzenleme yapılması istenmektedir.Bir kanun çıkarılmadan önce çok düşünülmeli ve ona göre çıkarılmalıydı.Getirilecek yeni düzenlemelerde de eksiklikler olacaktır.Birhak verilmişse geri alınmamalı ve sonuçlarına katlanılmalıdır.EYT de ki gibi bir durumla karşılasılmasın.
Kesinlikle çözüm bulunmalı.Belediyeler zatan zor durumda ben de 65 yaş üstüyüm ama bedava olsun istemiyorum.Geçenlerde otobüse bindim yarıdan fazlesı yaşlı para yaşlılarda olur dedim biri de benim bunlarda para çok olur çünkü harcayamaz biriktirir.Bunlardan iki kat para alınması lazım dedim biraz da yüksek sesle.Benim hanım bir iki aydır bu işe takmıştın aha da gündeme geldi senin yüzünden oldu bedava gidemiyeceğim diye bana kızıyor.
65 _70 orta yaş, gurubudur. Bizim insanımız bedavayı çoook sever. Ben 66 yaşımdayım. Ben böylebir ayrımcılık istemiyorum. Bu ayrımcılık neden. Hiç kimse ye yaşlı muamelesi yapılmasın. O yaştaki insanların belediye otobüsüne verecek paraları yokmu ki. Bedava olacaksa yoksula fakire maaşı olmayana olsun
65 Yaş ve üstü insanlar ya hastaneye gider ya da işine gider.bir ay sonra ben de 65 yaş kartı hakediyorum.ben her sabah iki saatlik yola 3 defa kart okutarak gidiyorum 2200 TL alıyorum günde 12 lira veriyorum.Her sabah dikkat ediyorum ya 1 ya iki kişi 65 yaş kartı kullanıyor.Tutturmuşlar bir sabah namazını filan camide kılıyor diye. Adamın biri TV de konuştu Hacıbayrama cumaya gidiyorum diye herkes bunun söylüyor.Belediyeler önce ÖZEL SERVİSLERİ kaldırsınlar her sabah ve akşam görüyorum 199 özel servis içinde 3-5 kişi var biz 80-90 kişi ağız ağıza gidip geliyoruz
1955 DOGUMLU EMEKLİYİM 2100 TL MAAŞIM VAR GEÇİNEMİYORUM AMA ÇÖK ŞÜKÜR ÇALIŞABİLİYORUM İŞ YERİM UZAK GÜNLÜK 4 DEFA TOB LU TAŞIM ÖTOBÜSÜNE BİNİYORUM TABİ AKTARMALI OLARAK BAZEN YETİŞEMİYOM BAZEN YETİŞİYORUM ŞİMDİYE KADAR HİÇ İDİRİM VE BEDEVA KARTLARDAN YARARLANMADIM BU YIL SONUNDA ÖMRÜM OLURSA BU YASADAN YARARLANACIGIM GÖRDÜYÜM KADARIYLA BU İŞİ BAYAGI SULANDIRANLAR VAR BUNUDA İPTAL EDİNDE BAŞINIZ GÖGE ERSİN KARDEŞİM YOK SABAH BİNMESIN YOK AKŞAM BİNMESİN KEDİNİ BİLEN KARDEŞLERİM MECBUR KALMADIKCA BEDAVA OTOBÜSE BİNİP GEZMEZ. EMEKLİ VAYA 65 YAŞ ÜSDÜ SABAHIN ERKEN SAATİNDE NRDEN OTOBÜSE BİNER, YA İŞE GİTMEK ,YA HASTAHANEYE GİTMEK İÇİN BİNER. YAPIYOESUNUZ BU HİZMETİ DOGRU DÜRÜSD YAPIN SULANDIRMADAN .SAYGILARIMLA.
4000 VEYA 5000 TL MAAŞ ALAN EMEKLİDE VAR 1000 TL ALAN EMEKLİDE VAR BUNLARI BİR TUTMAK YANLIŞ OLUR
Bende emekliyim bazı emeklileri kınıyorum mahallesinde cami var ben kocatepeye her hafta cumaya gidiyorum diyor kardeşim senin mahallende cami car cumanı kılacaksan mahallendeki camide kıl yani kocatepeye gittiğin zaman allah sana sevapmı yazıyor bu bir ayıp birde 1 durak veya 2 durak arası binip iniyorlar buda hainliktir verilen nimete nankörlüktür öğrencilerin artık yer vermemeleride normaldir aynı yaştayız ama sabahtan çıkıp akşama kadar avare avare dolaşan guruplarda var verilen değerleri yerinde ve zamanında kullanırsak hiç bir zaman olumsuzluk çıkmaz.
Sabah hastaneye gitmeyin aksam eve dönmeyin diyorlar emeklilere yazık tüm emekliler bu ülkenin temeline katkı vermişler şimdi para peşinde olanlar emekliye nedir diyorlar çok kazanma peşindeler unutmayın sizde yaşlanan aksini o zaman anlarsınız tabi zenginler için umurlarinda değil emeklinik ahını alan iyi olmaz
Yıllık 100 kontur verilmeli bu konturlar ulaşımın sıkıntılı olduğu saatler arasında kullanılırsa geçerli olmalı serbest zamanda yani saat 10 ile 16 arasında biniş ücretsiz olmalı yani kontur düşmemeli.
Yıllık kontur dalgani geç yazık kötü niyetli insanlara emeklisi yaşlısına saygı duymayanlar bir gün sıra sizede gelecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.