Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2017 yılının ilk 6 ayı ayına ilişkin çeşitli ekonomik verileri değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "İş dünyası ve ekonomimizin OHAL'e değil demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir Hükümet'e ihtiyacı var. Ekonomimiz için alarm zilleri çalıyor. 251 bin karşılıksız çek borçlusu, 331 bin kredi borçlusu KOBİ'miz bir an evvel ekonominin düzelmesini ve OHAL'in kaldırılmasını bekliyor" dedi.
KARŞILIKSIZ ÇEK MİKTARI 9 MİLYAR LİRA
Yılın ilk 6 ayında, bankalara ibraz edilen toplam çeklerin 251.374 adedine 9 milyar 186 milyon TL tutarında karşılıksız çek işlemi yapıldığını hatırlatan Didem Engin, "Küçüğünden büyüğüne bütün ekonomik aktörlerimiz, Hükümet'e rağmen işlerini döndürmenin yollarını arıyor" şeklinde konuştu.
Karşılıksız çek adedinde İstanbul'un başı çektiğine dikkat çeken Engin, "İstanbul, ülkemiz ekonomisinin, sanayisinin, üretiminin ve büyümesinin belkemiği niteliğini taşıdığı için, Hükümet'in söylemlerinden de en büyük zararı gören ilimiz. Oysa İstanbul gibi bir dünya şehri çok daha iyi bir ekonomi yönetimini hak ediyor" dedi.
500 BİNİ AŞKIN KİŞİ BİREYSEL KREDİ BORÇLUSU
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre 2017 yılının Ocak-Mayıs ayları arasında 617 bin 702 vatandaşımızın bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borçlusu olduğunu belirten Didem Engin, "Yarım milyonu aşkın vatandaşımız bireysel kredi ya da kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe alındı. İnsanlar evine ekmek götürmek için, işini kurtarabilmek için kredilere ve kredi kartlarına sarılmış durumda. Ancak ekonomi bir türlü düze çıkamadığı için de vatandaşlarımız borçlarını ödeyemiyor. Bundan 1 yıl önce '40-45 günde kaldıracağız' denilerek getirilen OHAL'in en ağır ekonomik faturasını bizzat vatandaşımız ödüyor" dedi.
331 BİN KOBİ YASAL TAKİPTE
BDDK tarafından yayınlanan güncel verilere göre 2017 Mayıs ayı itibariyle 331 bin 383 KOBİ'nin aldıkları krediler sebebiyle yasal takibe alındığını vurgulayan CHP'li Engin, "Toplam takipteki kredi miktarı 23 milyar 804 milyon TL. 2016 yılının Mayıs ayında ise yasal takibe uğrayan KOBİ sayısı 309.090 iken, toplam takipteki kredi miktarı 18 milyar 238 milyon TL idi. 1 yılda KOBİ'lerimiz OHAL sebebiyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıp kredilerini ödeyemez noktaya geldi" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.