Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sırbistan'da salgının en fazla etkilediği sektörlerin başında turizm gelirken, bu sektörde faaliyet gösteren otel ve acente gibi birçok firma da zor günler geçiriyor.
Niş şehrinde 22 yıldır turizm sektöründe çalışan Sencanski, salgın nedeniyle şehre yabancı turist gelmeyince ve şehirdekiler de yurt dışına tatile gitmeyince çareyi yıllardır yaptığı işi bırakıp yeni bir deneyime başlamakta buldu.
Mart ayına kadar Niş'te bir seyahat acentesi işleten Sencanski, ana dili Sırpça'nın yanı sıra Türkçe, İtalyanca, Yunanca, Rusça ve İngilizce konuşabiliyor.
22 yıllık firmasını geçici olarak kapatmak zorunda kalan Sencanski, geçimini sağlayabilmek için 1 aydır taksicilik yapıyor.
Sencanski, açıklamasında turizm sektörünün devletin ihmali yüzünden bu kadar fazla etkilendiğini savunarak, "45 yaşındayım ve hayatımda ilk kez başka bir işe ihtiyaç duydum." dedi.
Sırbistan'da salgın döneminde turizm sektöründe çalışan 4 binden fazla insanın işsiz kaldığını söyleyen Sencanski, krizin devam etmesi durumunda seyahat acentesini tamamen kapatmak zorunda kalacağından endişe duyduğunu kaydetti.
Kovid maduru turizmciler devletten destek bekliyor
Sencanski, Sırbistan'daki meslektaşlarının devletten, diğer ülkelerde olduğu gibi turizme destek olmasını beklediğini belirterek, "Devlet bu konuda bir şeyler yapmazsa yılbaşına kadar hepimiz işsiz kalacağız. Sırbistan'da turizm tam anlamıyla toprağa verilmiş durumda" dedi.
Rehber olarak son turist grubunu mart ayında gezdirdiğini aktaran Sencanski, ülkesi Sırbistan'a da olağanüstü hal (OHAL) ilan edildikten iki gün sonra döndüğünü aktardı.
Sencanski, "O günden sonra bir daha yurt dışına çıkmadım. Yabancı turistlerle de çalışıyordum, ama artık buralara turist gelmiyor. Seyahat acentelerinde yüzde 90'a varan gelir kayıpları yaşandı. Bu trajik bir durum" ifadelerini kullandı.
Mayıs ayından bu yana Turizm Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere birçok makama müracaat ettiklerini anımsatan Sencanski, devletten yardım talep ettiklerini, ancak hala cevap alamadıklarını söyledi.
Türkiye'nin turizmle ilgilenen firmalara desteğini takdir ettiğini söyleyen Sencanski, Sırbistan'da turizmin devletin desteği olmadan ayakta kalamayacağını sözlerine ekledi.
Turizm gelirleri yüzde 71,2 düştü
Karantina günlerine geri dönen Avrupa'dan karantina görüntüleri
Tarihi Kırkgöz Köprüsü turizme kazandırılacak
Yani her yerde sıkıntı var. Mehtere devam.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.