BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis5'inci katılım bankası geliyor----

5'inci katılım bankası geliyor

5'inci katılım bankası geliyor
16 Eylül 2011 - 00:21 www.finansgundem.com

4 katılım bankasının faliyet gösterdiği Türkiye'de BDDK onay verirse bir şirket daha faliyet gösterecek

TMSF tarafından iki ay önce satışa çıkartılan ve aralarında Ramsey'in patronu Remzi Gür'ün de yer aldığı G Capital'in faizsiz bankacılık lisansı için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu varlıklarından Adabank A.Ş. Ticari ve İkitisadi Bütünlüğünün yüzde 99.99 oranındaki hissesini 29 Temmuz 2011 Cuma satışa çıkarmıştı. İhale için iki firma şartname almış, ancak sadece G Capital Danışmanlık şirketi ihaleye katılarak 75 milyon dolar teklif vermişti.
G Capital Danışmanlık şirketinin bu teklifi, onaylanmak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurumu (RK)’na gönderildi. BDDK ve RK’nun kararının ardından, Fon Kurulu’nun vereceği nihai onayla ihale kesinleşecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Katılım21 Eylül 2011 09:11

    Türkiyede hizmet veren 4 katılım bankasının bankacılıktan aldığı pay en iyi oranla %10 olsa bile ki bu oran çok az olup ,Ülkenin dini yapısı gereği bu payın dahada artması gerek.Üstelik sadece özel anlamda katılım bankası sayısının artması değil sosyal sorumluluk gereği devletinde bu konuda girişimde bulunması ve kesinlikle kamu katılım bankası açmalıdır.Sahada bir çok başarılı yönetici ve diğer personeller varken bunu keisnlikle yapmalıdır.Saygılarımla