Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye genelinde yaygınlaştırılan 112 Acil Çağrı Merkezlerinde yılbaşından bu yana 59 milyon 107 bin çağrıya yanıt verildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yerli ve milli yazılım imkanlarıyla geliştirilen ve sıhhi imdat, polis, jandarma, orman yangını, sahil güvenlik ile AFAD'ın acil çağrı hatlarının tek numara altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezleri, 81 ilde hizmet veriyor.
7 gün 24 saat esasına göre çalışılan merkezlerde bu yılın 7 aylık döneminde 59 milyon 107 bin 410 çağrı karşılandı. Bu çağrıların 40 milyon 748 bin 69'unu asılsız çağrılar oluştururken, asıllı çağrı miktarı ise bu süreçte 18 milyon 359 bin 341 olarak kaydedildi.
Tek numara 112 ile acil durumlardaki engeller kaldırıldı
Merkezlerde işitme ve dil-konuşma engelli bireylerin acil yardım çağrıları, "Engelsiz 112" hizmetiyle karşılanıyor. Bu hizmet kapsamında yılbaşından bu yana 1600 vatandaşa görüntülü işaret dili hizmeti sunuldu.
44 BİN 305 "E-CALL" ÇAĞRISI ALINDI
Araç içi otomatik acil durum çağrı sistemi olarak tanımlanan "e-call" sistemi, olası trafik kazası durumunda, kazazedelerin bilinci kapalı bile olsa otomatik olarak 112'yi arayarak, aracın bilgisayar sistemlerinden alınan kaza anına ilişkin verileri 112 Acil Çağrı Merkezine iletebiliyor.
Gerek olması halinde ise 112 Acil Çağrı Merkezinden aracın geri aranabilmesini sağlayan sistemle yılbaşından bugüne kadar merkezlerde, 44 bin 305 acil duruma anında müdahale edildi.
Tüm acil çağrı numaraları 112'de birleşiyor
Acil çağrı merkezini gereksiz meşgul edenlere para cezası
112 ile tüm acil çağrılar yapılabilecek
Bu asılsız çağrıları yapanlar tek kelimeyle "kitapsız ahlaksız" dır...Bir gün muhtaç kaldığınızda anlarsınız ama o gün çok geç olacaktır densizler...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.