<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem53 ton balığa el konuldu----

53 ton balığa el konuldu

53 ton balığa el konuldu
10 Ocak 2020 - 06:25 www.finansingundemi.com

Marmara Denizi'nde balıkçı teknelerine gece saatlerinde denetim yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, teknelerin evraklarını inceledi, yasal boyutun altında olan 53 ton balığa el konuldu

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, gece yarısı Marmara Denizi'ndeki balıkçı teknelerini denetledi.
Denetimlere, sahil güvenlik, deniz polisi ve Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Avlanan teknelere, sahil güvenlik botlarıyla yanaşan ekipler, teknelerin ve balıkçıların evraklarını inceledi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Su Hali'ne giden ekipler, balık boylarını da ölçerek avlanmanın yasal koşullara uygunluğunu kontrol etti.

CEZALAR ARTTI

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Evrak kontrollerinde yeşil ruhsat dediğimiz ruhsatlarına bakıyoruz. Balıkçı teknelerinin geçerlilik süresi var mı yok mu ona bakıyoruz. Su ürünleri faaliyetlerinde bulunanların sarı ruhsat dediğimiz profesyonel balıkçılık yaptıklarına dair onlara bakıyoruz. Evraklarının geçerlilik sürelerine bakıyoruz. Bir de elektronik seyir defterlerine baktık. Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri de kendi denetimlerini gerçekleştirdi. Yeni su ürünleri kanunuyla birlikte bundan sonra el konulan balıklara piyasaya arz edilmiyor. Yem fabrikalarına satılamazsa hayır kurumlarına bağışlanıyor. Sürdürebilir balıkçılığı sağlamak için geçmişte bin 635 lira ile 5 bin lira arasında olan cezalar 5 bin ile 50 bin lira arasına çıkartıldı" dedi.


53 TON BALIĞA EL KONULDU

Denetimlerde, 3750 kasa istavrit, 31 kasa mezgit, 32 kasa hamsi, 99 kasa kefal, 21 kasa lüfer, 30 kilogram köpek balığı ve 1 tane vatoz balığı olmak üzere toplamda 53 ton balığa el konuldu.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cengiz10 Ocak 2020 16:20

    El konulan bu 53 ton balık ne olacak ?

  • zonguldak10 Ocak 2020 14:35

    Bu balıkçılar tv çıkmışlar bir de-- Balık çok az o yüzden çok pahalı... Balığı az yapnlar kendileri. Bu ele geçirilen balık buzdağının görünen yüzü. birde görünmeyen yüzü var. Zonguldak da durum aynı. 4-5 cm hamsi satıyorlar 5-6 santim çinekop. Yazık günah..

  • balıkçılar katliam yapıyor.10 Ocak 2020 10:01

    Denizlerde balık bırakmadılar. Trol ve sıfır ağ ile yavru büyük demeden yuvaları da talan ederek denizlerimizi bitirdiler. Yokmu bu katil balıkçılara dur diyecek. Gidin her balık halinde küçük küçük balıklar satılıyor, satılamaz ise fabrikalara veriliyor. Bence ülkede en cahil ve kanunsuz kesim balıkçılar. Lütfen dur deyin yoksa denizlerimiz tamamen kuruyacak. Yiyecek balık bulamıyacağız.