Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Karadeniz'i, Marmara Denizi ile Akdeniz'e bağlayan İstanbul Boğazı, fiziki özellikleriyle dünyadaki zor su yollarından birine sahip olmasının yanı sıra stratejik önemi bakımında da çok sayıda ülkeyi dünya piyasalarına bağlayan ana ticaret güzergahı konumunda bulunuyor. Bu nedenle İstanbul Boğazı'nda denetimlerini aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 24 saat çalışıyor.
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016'da İstanbul Boğazı'nda 27 bin 215 gemi ve teknenin kontrolünü gerçekleştirdi.
Kontrol edilen gemi ve teknelerden kurallara uymadığı belirlenen 2 bin 181'ine yasal işlem uygulanırken, bunlardan 26'sına çevre kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle para cezası kesildi.
Sahil güvenlik ve polis ekiplerince, 2016'da İstanbul Boğazı'nda 253 arama ve kurtarma harekatı gerçekleştirirken, 12 tekne ile 925 kişinin kurtarılmasını sağladı. Aynı dönemde tekne ve gemilere yönelik yapılan çalışmalarda, 29 göçmen yakalanırken, denizden 30 ceset çıkarıldı.
İstanbul Boğazı'nda, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekiplerince 2017 yılında yapılan çalışmalarda ise 23 bin 703 gemi ve tekne kontrol edildi.
Bu gemi ve teknelerden kurallara uymadığı tespit edilen bin 908'ine yasal işlem uygulanırken, bunlardan 54'üne çevre kirliliğine neden oldukları için para cezası kesildi.
Güvenlik güçleri tarafından geçen yıl İstanbul Boğazı'nda 176 arama ve kurtarma harekatı gerçekleştirirken, 12 tekne ile 838 kişi kurtarıldı. Aynı dönemde tekne ve gemilere yönelik yapılan çalışmalarda, 375 göçmen yakalanırken, denizden 36 ceset çıkarıldı.
50 bin 918 gemi ve tekne kontrol edildi
2016 ve 2017 yıllarında İstanbul Boğazı'nda 50 bin 918 gemi ve tekne kontrol edilirken, kurallara uymadığı belirlenen 4 bin 89'una yasal işlem uygulandı, bunlardan 80'ine çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle para cezası kesildi.
Aynı dönemde sahil güvenlik ve polis ekiplerince İstanbul Boğazı'nda 429 arama ve kurtarma harekatı gerçekleştirilirken, 24 tekne ile bin 763 kişi kurtarıldı.
2016 ve 2017'de tekne ve gemilere yönelik yapılan çalışmalarda, 404 göçmen yakalanırken, denizden 66 ceset çıkarıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.