BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'500 Peşmerge, PKK'ya karşı konuşlandırıldı'----

'500 Peşmerge, PKK'ya karşı konuşlandırıldı'

'500 Peşmerge, PKK'ya karşı konuşlandırıldı'
03 Mart 2017 - 01:10 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçirildikleri belirtildi.

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi, yaptığı açıklamada, "Güçlerimizden 500'ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık." ifadelerini kullandı.

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK'nın elinde olduğunu belirten Memi, "PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık." dedi.

Memi, PKK'nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge'nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söyledi.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor.

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan03 Mart 2017 08:40

    bunların hepsi bir oyun yok öyle bir şey bunların birbirinden bir farkı yok kürdistanı kurmanın oyunları bunlar ermeni oyunları bunlar