Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya genelinde klasik anlamda kölelik yasaklanmış olsa da günümüz dünyası "modern kölelik" formu altında tarihin herhangi bir dönemine kıyasla çok daha fazla sayıda köle nüfusuna sahip.
Walk Free Vakfı tarafından yayımlanan rapora göre, G-20'deki zengin ülkeler arasındaki ticaret ve mal/ürünlerin işçi haklarının zayıf olduğu ülkelerden sevk ediliyor olması zorunlu çalışma koşullarını kötüleştiriyor.
Bloomberg'ün haberine göre modern kölelik koşullarında yaşayan insan sayısı son beş yılda yüzde 25 artarak 50 milyona yükseldi. Küresel tedarik zinciri de bu artışa katkıda bulunuyor.
Raporda, Hindistan, Çin, Rusya, Endonezya, Türkiye ve ABD dahil olmak üzere altı G-20 ülkesinin en çok insanın köle benzeri koşullarda yaşadığı ülkeler arasında olduğunu belirtilmiş. Kuzey Kore genel listenin başında yer alıyor. Avustralya'daki Walk Free Vakfı tarafından derlenen Küresel Kölelik Endeksi'ne göre bu ülkeler elektronik, giyim, palmiye yağı ve güneş panelleri dahil olmak üzere 468 milyar dolarlık riskli ürün ithal ediyor.
Rapora göre köleliğin artmasına katkıda bulunan koşullar arasında çevresel bozulma, iklim kaynaklı göç, kadın haklarının geri alınması ve pandemi yer alıyor.
Raporda, modern köleliğin en yüksek yaygınlığına sahip olduğu tahmin edilen ülkeler, çatışmalardan etkilenme, devlet tarafından zorunlu çalıştırmaya sahip olma ve zayıf yönetişime sahip olma eğiliminde olarak betimleniyor.
Modern kölelik
Modern kölelik, kişilerin şiddet, tehdit, hile, şantaj gibi yollarla istismar edildiği, istismar edilen kişinin ise bu duruma karşı koyamadığı ve terk edemediği koşulları tanımlar.
Modern kölelikten 150 milyar dolar kar
Japon şirketine modern kölelik için dava açıldı
Kölelik özrü Hollanda'yı ikiye böldü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.