<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık50 milyon dolarlık CEO ikramiyesine hissedar vetosu----

50 milyon dolarlık CEO ikramiyesine hissedar vetosu

50 milyon dolarlık CEO ikramiyesine hissedar vetosu
18 Mayıs 2022 - 15:43 www.finansingundemi.com

JPMorgan geçtiğimiz yıl CEO Jamie Dimon’ı kadrosunda tutmak için 50 milyon dolar ek ikramiye ödemişti. Bankanın yönetiminden rahatsız olan yatırımcılar söz konusu ikramiye için ret oyu kullandı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankası JPMorgan Chase’in hissedarları CEO Jamie Dimon için yaklaşık 50 milyon dolarlık ikramiye verilmesi kararını veto etti. Wall Street Journal’ın haberine göre Salı günü yapılan oylamada hissedarlar ikramiye planına karşı oy kullandı.

Hissedar oylaması bağlayıcı nitelik taşımıyor ve Dimon’ın aldığı ikramiyeyi geri vermesi muhtemel değil. Ancak JPMorgan CEO’sunun karşı karşıya kaldığı durum ABD’nin en büyük bankasının liderliğine yönelik nadir görülen bir tepki niteliğinde. Hissedar oylaması bankanın harcamaları ve yatırımları konusunda eleştirilere maruz kaldığı bir dönemde geldi. Dimon ve bankanın diğer yöneticileri 23 Mayıs tarihindeki yatırımcı sunumlarında söz konusu eleştirilere cevap verecek.

JPMorgan Ocak ayında, Dimon'a 2021 ikramiyesi için 34,5 milyon dolar ödendiğini açıkladı. Banka geçtiğimiz yıl Dimon’ı CEO’luk görevinde tutabilmek için özel bir ikramiye de verdi. Toplamda 84,4 milyon dolar ödeme alan Dimon S&P 500 Endeksi’ndeki en çok ödenen CEO’lar arasına girdi.

Hisse senedi opsiyonları üzerinden verilen ikramiye hisse fiyatlarının belli bir seviyenin üzerinde işlem görmesini ve Dimon’ın 2026 yılına kadar bankanın CEO’su olarak kalmasını gerektiriyor. Dimon ayrıca 2031 yılına kadar ödüllü hisse senetlerinin hiçbirini satamıyor. Banka ve yöneticiler, ikramiyenin Wall Street'tek üst düzey bir lider için nadir görülen nitelikte olduğunu ve yöntemin Dimon'ın birkaç yıl daha görevinde kalacağını açıklığa kavuşturmayı amaçladığını belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan, geçen yıl 48,3 milyar dolar rekor net gelir bildirdi. Söz konusu rakam bir önceki yıla göre %66, eski rekora göre ise üçte bir daha fazla. Bu süreçte bankanın hisse senetleri ise %25 yükselmesine karşın S&P 500 ve KBW Nasdaq Bankalar Endeksi’nin gerisinde performans gösterdi.

Hissedarlara oy kullanma konusunda tavsiyede bulunan iki firma olan Institutional Shareholder Services (ISS) ve Glass Lewis ödeme paketine karşı oy kullanılmasını tavsiye etmişti. Karara gerekçe olarak da JPMorgan Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Pinto’ya verilen daha düşük miktardaki ikramiye gösterilmişti. ISS’ten yapılan açıklamada ikramiyenin bakanın performansıyla yeterince yakından ilişkili olmadığı belirtildi.

Görevlerinden ayrılan CEO'ların sayısında artış

 

Yatırım bankası Nomura kripto işine giriyor

 

Goldman, Çin için büyüme tahminlerini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)