BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis5. katılım bankası mı geliyor? ----

5. katılım bankası mı geliyor?

5. katılım bankası mı geliyor?
01 Mayıs 2011 - 01:02 www.finansgundem.com

Bankacılık kulislerinde 4 Katılım bankasının faaliyet gösterdiği sektöre, Abu Dabi'nin temaslarını sürdürdüğü 5. oyuncunun geleceği konuşuluyor

Bankacılık sektöründe yine oldukça hareketli günler yaşanıyor. Bu kez katılım bankaları cephesinde önemli gelişmelerin yaşanabileceği belirtiliyor. Kulislerde, 4 katılım bankasının faaliyet gösterdiği sektöre 5’inci oyuncunun gelebileceği konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre Abu Dabili yatırımcılar Türkiye’de bir grupla temaslarını sürdürüyor. Anlaşmaya yakın olunduğu ve satın alınacak kurumun katılım bankası olarak faaliyetlerine devam etmek istediği edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

"BİZİM DE KULAĞIMIZA GELİYOR"

Bloomberg HT’nin canlı yayınında Cüneyt Başaran ve Kerim Karakaya'nın sorularını yanıtlayan Katılım Bankaları Birliği Başkanı Fahrettin Yahşi, “Bizim de kulağımıza bu yönde duyumlar geliyor. Bankacılık yasasındaki kriterleri karşılayan herkes faaliyet gösterebilir. Bu kriterler ekonomik ve itibardır. İtibarı ve ekonomik gücü olanlar elbette sektöre girebilir, buna kimse karşı çıkmaz” dedi. Yahşi, BDDK Başkanının faaliyet göstermek isteyen bankalardan 300 milyon dolar sermaye istediğini de hatırlattı.

BANKACILIKTAKİ PAYI %4.3

Türkiye’de Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Bank Asya Katılım Bankaları faaliyet gösteriyor. Katılım bankalarının toplam bankacılık sektörü içindeki payı sadece yüzde 4.3 düzeyinde bulunuyor. Albaraka Türk Türkiye’de kurulan ilk katılım bankası durumunda. 1985’de 48 personelin çalıştığı katılım bankalarında bu sayı 2010 sonu itibariyle 12 bin 703 kişiye çıktı. Aynı dönemde şube sayısı ise 1’den 607’ye yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiyem06 Mayıs 2011 20:27

    Bence çok güzel bir gelişme. Yeni gelecek Katılım Bankası bu sektördeki kemikleşmiş yapıyı harekete geçirecektir. Yeni bir vizyon katacak ve rekabeti artıracaktır. Bir Katılım Bankasındaki yeni gelişmeleri de düşününce bu misyonun ayakta kalması açısından önemli görüyorum. Aksi durumda ben bankanın sahibiyim, istediğimi yaparım, bir Katılım Bankasının başına yapıya, işin ruhuna, geleceğine, dokuya aykırı olsa da, geriye götürüp, tepki alsa da istediğim yöneticiyi getiririm diyecek, çalışanları da alternatif olmadığından ilke ve değerlerine ters düşen yöneticilerle çalışmak zorunda kalacaktır. Katılım Bankacılığı demek "Faizsizlik" demektir, değer demektir. Faizsiliği anlatacak ve pazarlayacak yöneticilerin bu misyona inanması ve onun bir parçası olmasını gerektirir.