Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve 90 ülkeden 3 bini aşkın katılımcının ağırlandığı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşan İstanbul
Havalimanı’nın işletmeci şirketi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu, havalimanından geçen bir yılda 46 milyon yolcu taşındığını ve 280 bin uçuş gerçekleştiğini belirtti.
SEKTÖRDE YENİ BİR ÇAĞ BAŞLATTIK
Havacılık sektörünün Güney Avrupa’ya doğru kaydığını, 2031 yılına kadar da Türkiye’nin güneyine doğru bir kayma olacağını dile getiren
Samsunlu, İstanbul Havalimanı’nın sektörde yepyeni bir çağın başlamasını sağladığını söyledi.
Atatürk Havalimanı kullanımdayken neden yeni bir havalimanı yapılmasına ihtiyaç duyulduğu sorusunu yanıtlayan Samsunlu,
İstanbul’un hava yolu yolcu sayısının 100 milyonu aştığını, bir önceki havalimanının 38 milyon olan terminal kapasitesinin yıllık 68 milyon olan ihtiyacı karşılamadığını ifade etti. Bu yetersizlik nedeniyle yeni bir havalimanı yatırımı yapılmasına karar verildiğini anlatan
Samsunlu, İstanbul Havalimanı’ndan Şili ve Avustralya haricindeki tüm dünyaya uçuş yapıldığını belirtti.
Atatürk Havalimanı’nın yıllık 1.2 milyon ton kargo kapasitesinin olduğunu ve bu kapasiteye bir kilogramlık fazla yük alınamadığını hatırlatan Samsunlu, yeni havalimanında 5.5 milyon ton kargo kapasitesinin olduğunu ve bu sayede yük trafiğinin arttığını ifade etti. Samsunlu, “Yeni havalimanımız ciddi bir kargo hub’ı olacak” dedi.
Samsunlu diğer taraftan bu yatırımın Avrupa ülkeleri ile diğer ülkelerde bulunan havaalanlarında da kapasite artırma yatırımlarını tetiklediğini dile getirdi ve Amsterdam Schiphol Havalimanı ile
Paris-Charles De Gaulle Havalimanı’nda da kapasite artırım yatırımları yapılacağını sözlerine ekledi.
HAVALİMANIN EKONOMİYE KATKISI 40 MİLYAR DOLAR
İGA CEO’su Kadri Samsunlu yeni havalimanının Türkiye ekonomisine de ciddi katkıları olduğunu rakamlarla anlattı. Samsunlu şu bilgileri verdi:
"Havalimanımız istihdama da ciddi katkı sağlıyor. Binlerce kişiye iş imkanı sağladık, 10 binlerce ailenin geçimine katkı veriyoruz.
Toplamda direkt –indirekt 225 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu da ekonomiye 40 milyar dolar civarında bir katkı sunacağımız anlamına geliyor.
Samsunlu, 76 milyon metrekare alanda kurulu yeni havalimanın dünyanın en büyük 6. turizm bölgesi olan Türkiye’nin turizmine de büyük katkıları olacağını söylerken, 250’den fazla dış hat bağlantısı olan havalimanının İstanbul’a kültürler arasında köprü olma misyonu yüklediğinin altını çizdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.