BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar4.5 milyar dolarlık vurgun yapan 'Kripto Kraliçe'sine ne oldu?----

4.5 milyar dolarlık vurgun yapan 'Kripto Kraliçe'sine ne oldu?

4.5 milyar dolarlık vurgun yapan 'Kripto Kraliçe'sine ne oldu?
04 Haziran 2024 - 13:03 www.finansgundem.com

Eylül 2019’da sahte bir kripto para birimi ile yatırımcıları 4,5 milyar dolar dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan Kripto Kraliçe lakaplı Ruja Ignatova'ya ne oldu? Ignatova’nın Bulgaristan mafyası ile karanlık bağlantıları mercek altına alındı…


Ruja Ignatova çalınan milyarların keyfini mi çıkarıyor, yoksa kendisini korumaları için para ödediği insanlar tarafından öldürüldü mü? BBC Eye Araştırma Birimi ve BBC Panorama, onun bir Bulgar organize suç örgütü lideri şüphelisiyle yakın bağlarını ve vahşice öldürüldüğü iddialarını inceledi.

NE OLMUŞTU?

Oxford Üniversitesi mezunu Ruja Ignatova, Bulgaristan'da doğdu ve Almanya'da büyüdü. 2014 yılında OneCoin kripto para birimini piyasaya sürmeden önce finans alanında başarılı bir kariyeri vardı.Ignatova, dünya çapında milyonlarca insanı OneCoin'e yatırım yapmaya ikna etti ve ilk Bitcoin yatırımcılarının elde ettiği devasa getirileri gölgede bırakacağına söz verdi. Ancak, Dr Ruja olarak bilinen Ignatova aslında, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin temelini oluşturan dijital kayıt sistemini kullanmadan, akıllıca gizlenmiş bir yatırım dolandırıcılığı oluşturmuştu. Almanya ve ABD'den denetçilerin Ekim 2017'de kendisini yakın takibe almaya başladığı sırada Ignatova, Ryanair ile Sofya'dan Atina'ya uçtu ve bir daha ondan haber alınamadı.

ÖNE ÇIKAN İSİM: TAKİ

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte ABD Gelir İdaresi (IRS) için OneCoin'e ilişkin soruşturmayı başlatan Richard Reinhardt, soruşturmayı yürütenlerin daha önce adını kamuoyuna açıklayamadığı önemli bir isim hakkında bilgi verdi. Bu kişi Ignatova'yı güvende tutma görevini verilen ve Taki olarak bilinen Hristoforos Nikos Amanatidis'ti. Reinhardt'a göre Ignatova, çoğunluğun düşündüğünden çok daha sofistike bir suçluydu: "Beyaz yakalı bir suçlunun, abartılı bir uyuşturucu kaçakçısı veya mafyayla birleşimi gibi." Bu teori, BBC tarafından görülen Europol belgeleriyle destekleniyor gibi görünüyor. Sızan belgelere göre Bulgar polisi, 2017'de ortadan kaybolmasından önce Ignatova ile Taki arasında bağlantı kurmuştu. Belgelerde polis, Taki'nin uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelirleri aklamak için OneCoin'in mali ağını kullandığından şüphelendiği belirtiliyor. Doğduğu Bulgaristan'da Taki'nin neredeyse efsanevi bir statüsü var: El Chapo veya Pablo Escobar. Zanlının bir Bulgar organize suç örgütünün başı ve bir uyuşturucu kaçakçısı olduğundan yaygın olarak şüpheleniliyor.

Taki'nin şu anda Dubai'de yaşadığına inanılıyor; Ignatova burada lüks bir daire satın aldı ve OneCoin dolandırıcılığından elde ettiği on milyonlarca doları banka hesaplarına aktardı.2022'de Bulgar araştırmacı gazeteci Dimitar Stoyanov ve haber kanalı Bird.bg'deki meslektaşlarına, öldürülen bir Bulgar polis memurunun evinde bulunan bir polis raporu verildi. Belgede bir polis muhbiri, Taki'nin kayınbiraderinin sarhoşken, Ignatova'nın 2018 sonlarında Taki'nin emriyle öldürüldüğünü ve cesedinin parçalanıp İyonya Denizi'ndeki bir yattan atıldığını söylediğine kulak misafiri olduğunu ayrıntılarıyla anlatıyor. Stoyanov bu ifadenin "çok, çok mümkün" olduğunu söylüyor.

Stoyanov, polis belgesinin gerçekliğinin Bulgar yetkililer tarafından doğrulandığını ve Taki'nin birçok suç ortağının Ignatova'yı öldürttüğü teorisine inandığını belirtti. Ancak BBC iddiayı bağımsız olarak doğrulayamadı.Taki, Ignatova'yı öldürttüğü iddiaları nedeniyle hiçbir zaman tutuklanmadı. Ignatova'nın cesedi hiçbir zaman bulunamadı ve vakayı inceleyenler, onun hakkında dava açmak için yeterli kanıtları olmadığını söylüyor. Ancak eski IRS müfettişi Richard Reinhardt, Ignatova'nın ölmüş olabileceğini düşünüyor. Her ne kadar onun ölümünü Taki ile ilişkilendiren herhangi bir kanıt görmese de bunun uyuşturucu kartellerinin çalışma şekline uygun olduğunu söylüyor: "Hırsızlar arasında onur yoktur... kartellerin ne kadar şiddet yanlısı olduğunu bilerek, eğer [Taki] onun kendisine bir tehdit olarak gördüyse... muhtemelen yakalanmak yerine ondan kurtuldu."

BBC ekibi, cinayet iddiasının ardından da Ignatova'nın nerede olduğuna dair çeşitli görüş ve ihbarlar aldı; buna 2022'de Yunanistan'da onu yakalamak için yapılan başarısız polis operasyonunun ayrıntıları da dahil.

Milyar dolarlık kripto operasyonunda ilginç ayrıntı!

 

Kripto varlık düzenlemesine tam not: Mihenk taşıdır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)