Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklara yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla yeni çocuk evleri siteleri ile çocuk evlerinin bu yılın yatırım programına alındığını söyledi.
Dezavantajlı çocukların korunmasına ve bakımlarının sağlanmasına yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla bu yıl farklı illerde 4 çocuk evleri sitesi ve 38 çocuk evi ile 30 kapasiteli 1 çocuk destek merkezinin hizmete gireceğini aktaran Yanık, çocukların korunmasının ve sağlıklı gelişimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.
Devlet korumasındaki çocuklara sunulan koruma ve bakım hizmetlerinin "aile sıcaklığını" hissettirmek amacıyla son yıllarda aile odaklı yürütüldüğünün altını çizen Yanık, çocuk koruma sisteminin başlangıçtan bu yana dönüşüm geçirdiğini, birçok çocuğun bir arada yaşadığı koğuş tipi yapılar yerine "ev tipi" hizmet modeline geçildiğini anımsattı.
Devlet korumasına alınan çocuklara çocuk evleri, çocuk evleri sitesi ve çocuk destek merkezlerinde hizmet sunulduğunu kaydeden Yanık, çocuk evlerinin 0-18 yaş aralığındaki korunmaya ihtiyacı olan çocukların kaldığı hizmet birimleri olduğunu, ülke genelindeki 1193 çocuk evinde toplam 5 bin 653 çocuğa hizmet verildiğini dile getirdi.
Çocuk evleri sitelerinin bir yerleşkede birden fazla ev tipi sosyal hizmet birimi olarak yapılandırıldığına işaret eden Yanık, halen 112 çocuk evleri sitesinde toplam 6 bin 153 çocuğun hizmet aldığına dikkati çekti.
ÇODEM'de çocuklara psikososyal destek veriliyor
Bakan Yanık, çocuk destek merkezlerinde (ÇODEM) ise suç mağduru veya suça sürüklenen çocuklara psikososyal destek hizmeti verildiğini, bu yapıların da ev tipi sosyal hizmet kuruluşları olarak faaliyet gösterdiklerini kaydetti.
Ülke genelinde 66 ÇODEM'de toplam 1421 çocuğa destek sunulduğunu, Çocuk Koruma Sisteminin güçlendirilmesi amacıyla 2022 yatırım programında yeni çocuk evleri inşasının planlandığının bilgisini veren Yanık, şöyle devam etti:
"Ordu'da 30 kapasiteli 1 Çocuk Destek Merkezimizi, Aksaray, Şanlıurfa ve Hatay'da 50'şer, İzmir'de de 60 kapasiteli çocuk evleri sitemizi, ayrıca 38 çocuk evimizi hizmete sunacağız. Böylece 2022'de toplam 438 çocuk kapasiteli, yeni çocuk evlerimizi hizmete açacağız. Çocuklarımızın kendilerini aile ortamında hissedecekleri kuruluşlarımızda uzman personelimizle onlara kucak açıyoruz. Koruma ve bakım hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle onların hayata sağlıklı şekilde hazırlanabilmeleri için çalışıyoruz."
Bakan Yanık duyurdu! 2 bin 927 engelli memur atanacak
Yanık: 25 aile ve sosyal hizmetler uzman yardımcısı alacağız
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.