Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankalar bilançolarında halihazırda 543 milyar liralık sorunlu kredi tutarını yönetiyor. Ancak, yapılandırmalar ve ötelemeler sayesinde bu iki gruba girmeyen ‘riskli kredi' tutarı sektörün en önemli sorunlarından biri. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ‘kredi gruplamaları' raporunu yayımladı.
MEVCUT KREDİDE DEVAM
Buna göre, ‘ikinci grup' olarak sınıflandırılan ‘yakın izlemedeki kredi' miktarı 2021 Eylül ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 406 milyar TL'ye yükseldi. İkinci grupta izlenen kredilerin toplam kredilere oranı 2020 yılına göre değişmeyerek yüzde 10'da kaldı. TBB'ye göre tahsili gecikmiş alacaklar eylülde yüzde 3 düşüşle 137 milyar liraya geriledi. Sorunlu kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 13.44 oldu. Yakın izleme sınıflaması için gecikme süresi eylül itibarıyla tekrar 90'dan 30'a, takipte sınıflaması için süre 180'den 90 güne çekildi. 1 Ekim itibarıyla mevcut bir kredinin gecikme süresi 31-90 gün ise standart, 91-180 gün ise yakın izleme 180 günü aşıyorsa takipte izlenmeye devam ediyor.
Yapılandırılan tutar üç yılda üçe katlandı
Son bir yılda yeniden yapılandırılan kredi tutarı yüzde 28 artış gösterdi ve bankalar 246 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırarak yeni ödeme planına bağladı. Bu tutarın yüzde 90'ı yakın izlemedeki kredilerden oluştu. Yeni yapılandırılan kredi stoku, 2018 sonunda 78 milyar TL idi. Tutar üç yılda üçe katlandı.
Elektrikte 'kademeli tarife' dönemi: Az kullanan az ödeyecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.