<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis40 yaşından önce alınması gereken 5 kritik finansal karar----

40 yaşından önce alınması gereken 5 kritik finansal karar

40 yaşından önce alınması gereken 5 kritik finansal karar
17 Kasım 2023 - 17:51 www.finansingundemi.com

Yetişkinler için 40 yaş adeta bir milat niteliğindedir. Bireyler bu önemli mihenk taşını geçerken birçok hayati engelle karşı karşıya kalır. Uzmanlar 40’lı yaşlara yaklaşan bireylerin mali açıdan atması gereken beş önemli adıma dikkat çekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELER SERVİSİ

40 yaşına girmek bireylerin mali durumları üzerine düşünmek gibi birçok kaygının beraber geldiği bir tür dönüm noktasıdır. Finansal hedeflerinizi değerlendirmek ve istikrarlı bir geleceği güvence altına almak için gerekli önlemleri almanın ideal zamanıdır. Market Realist’in haberinde bu kritik yaşa gelmeden önce bireylerin alması gereken beş kritik para hamlesine dikkat çekiliyor.

Tüketici borçlarının üstesinden gelin

Özellikle yüksek faizli kredi kartı borçları gibi tüketici borçları finansal sağlığınız için önemli bir engel olabilir. 40 yaşına girmeden önce bu borçların üstesinden gelmek ve ortadan kaldırmak için bir plan oluşturmak oldukça önemlidir. Uzmanlar bu sürece borç durumunuzu değerlendirmek ve geri ödeme için çeşitli stratejiler keşfetmekten başlamayı tavsiye ediyor.

Borçların ödenmesi için her ay mümkün olduğunca fazla ödeme yapmak gibi geleneksel yöntemleri tercih edebilirsiniz. Alternatif olaraksa kartopu ve çığ olmak üzere iki borç ödeme metodu bulunuyor. Kartopu metodu öncelikle daha küçük borçların ödenmesini belirtirken çığ metodu ise öncelikle yüksek faizli borçtan kurtulmayı tavsiye eder. Borç ödemeleri için uygulanabilecek bir diğer yöntemse kredi kartı borçlarının transfer edileceği düşük faizli kısa vadeli kredi hesaplarıdır.

İdeal hedef 40 yaşına gelindiğinde mortgage harici borç bulunmamasıdır. Tüketici borçlarını ortadan kaldırmak gelecekte tasarruf etmenize ve yatırım yapmanıza imkan sağlayarak daha fazla para kazandırır.

 

Emeklilik tasarruflarınızı maksimize edin

40 yaşına yaklaştığınızda emeklilik tasarruflarınızı en yüksek seviyeye çıkarmak kritik derecede önemlidir. Genç yaşlarda gereksiz gibi görünse de emeklilik yaşı yaklaştıkça sağlam bir birikime sahip olmanın önemi anlaşılır. Uzmanlar bunun için bireysel emeklilik tasarruf hesaplarına mümkün olan en yüksek katkının yapılmasını tavsiye ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bireyler BES katkılarını otomatik bir biçimde ayarlayarak vergisiz ve devlet katkılı bireysel emeklilik yatırımına sahip olabilir. Başlangıçta mümkün olan en yüksek katkıyı sağlamak mümkün olmasa da uzmanlar her yıl ödenen miktarın kademeli olarak artırılmasını öneriyor. Emeklilik tasarruflarına olabildiğince erken başlamak yatırımcıların bileşik getiri avantajından yararlanmasına da imkan sağlıyor.

Mali durumunuzu otomatikleştirin

Mali durumunu belli bir düzene göre otomatik ödemelere bağlayanlar para yönetimini daha başarılı bir şekilde yürütebilir ve gereksiz harcamalardan kaçınabilir. Bunun için yüksek getirili bir tasarruf hesabına veya bir aracılık kurumu hesabına otomatik ödeme yapmak uygun bir yöntem olarak öne çıkıyor. Otomatik kesintiler aracılığıyla emeklilik katkısı yapmak tasarruf için tutarlı ve disiplinli bir yaklaşım sağlayabilir.

Finansal işlemeleri otomatikleştirerek fazla harcama ve yaşam tarzı enflasyonu riskini de azaltmak mümkün. Yatırımları otomatikleştirmekse hayatla meşgul olduğunuz dönemlerde bile paranızı etkin ve verimli bir biçimde birikime yönlendirmenize imkan sağlar.

Finansal geleceğinize göre sigorta satın alın

40'lı yaşlarınıza yaklaşırken, sigorta ihtiyaçlarınızı yeniden değerlendirmeniz ve gelecek için plan yapmanız çok önemlidir. Sigorta kapsamınızı yalnızca mevcut gelirinize ve net servetinize dayandırmayın. Bunun yerine, gelecekteki kazanç potansiyelinizi ve finansal hedeflerinizi göz önünde bulundurun.

Önümüzdeki 10 yıl içinde kendinizi nerede gördüğünüzü hesaba katın ve bu finansal tabloya göre sigorta satın alın. Bu ileri görüşlü yaklaşım, kariyeriniz ilerledikçe ve mali durumunuz geliştikçe yeterli sigorta kapsamına sahip olmanızı sağlar.

İhtiyacınız olan belirli sigorta türleri değişiklik gösterse de konut ve araç sigortasının asgari şartlarının ötesine geçmeyi unutmayın. Genişletilmiş kapsamda koruması sağlayan ek teminatları göz önünde bulundurun. Ek olarak, bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler varsa veya bir aile kurmayı planlıyorsanız, hayat sigortasını güvence altına almak çok önemlidir.

Acil durum fonu oluşturun

Beklenmedik olaylarda veya işten çıkarılmanız sırasında acil durum fonları finansal güvenlik için hayati bir önem taşır. Böyle dönemlerde borçlar veya mali zorluklarla mücadele ettiyseniz, bunun nedeni muhtemelen bir acil durum fonunuzun olmamasıdır. Dolayısıyla uzmanlar bireylerin 40 yaşına gelmeden önce sadece acil durumlarda kullanılacak özel bir hesap oluşturulmasını tavsiye ediyor.

Finans uzmanları, bu hesaplarda üç ila altı aylık hayati giderlerin veya mümkünse daha fazlasının tasarruf edilmesini önerir. Uzmanlar başlangıçta ise mütevazı bir miktar bile olsa elinizden geleni yaparak bu hesabı oluşturmaya başlamanız gerektiği konusunda uyarıyor. Acil durum fonları ihtiyaç durumunda hemen ulaşılabilecek vadeli bir tasarruf hesabına yatırılır ve düzenli olarak para eklenerek büyütülmesi sağlanır. Beklenmedik harcamalar veya gelir kesintileriyle karşılaşıldığında bu varlıklar bir yastık görevi görerek istikrarı korumanızı sağlar, tekrar borca girmekten kaçınmanıza yardımcı olur.

Ebeveyn ve çocuk bakımı arasında sıkışan ‘sandviç jenerasyonu’

 

Kredi kartı kullananlar için 3 kritik strateji

 

‘YOLO’ ekonomisinden kurtulmak şart

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)