BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi4 yılın en düşük enflasyonu----

4 yılın en düşük enflasyonu

4 yılın en düşük enflasyonu
18 Şubat 2014 - 13:49 www.finansgundem.com

İngiltere'de enflasyon Ocak'ta yüzde 1,9 artarak Kasım 2009'dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti

İngiltere'de tüketici fiyatlarındaki artış Ocak'ta yıllık bazda yüzde 1,9 ile beklentilerin altında açıklandı. Enflasyon böylelikle İngiltere Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin altında kaldı. Öte yandan söz konusu enflasyon rakamı, ülkenin 2009 Kasım'ından bu yana gördüğü en düşük seviyede gerçekleşti.

EĞLENCE ÜRÜNLERİ ETKİLİ OLDU

Ülkenin istatistik bürosunca yapılan açıklamaya göre, enflasyonun düşük kalmasında eğlence ürün ve hizmetleri ile mobilya, ev eşyası, tütün ve alkollu içeceklerin fiyatlarındaki hareketlilik etkili oldu.

AYLIK BAZDA DÜŞÜŞ BEKLENTİYİ AŞTI

Tüketici fiyatlarında aylık bazda ise yüzde 0,6 ile beklentilerin üzerinde düşüş gerçekleşti. Reuters anketine katılan ekonomistler Ocak'ta tüketici fiyatlarında yıllık bazda yüzde 2 artış, aylık bazda yüzde 0,5 düşüş açıklanmasını bekliyorlardı. İngiltere'de tüketici fiyatları Aralık'ta yıllık bazda yüzde 2, bir önceki aya göre ise yüzde 0,4 artmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)