Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Citi, Goldman Sachs, Barclays ve Morgan Stanley TCMB’nin politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50’de bıraktığı faiz kararı sonrası beklentilerini paylaştı.
Citi ekonomistleri İlker Domaç ve Gültekin Işıklar faiz indiriminin Kasım’da başlayacağı görüşünü korurken risk dengelerinin Aralık’ta 250 baz puanlık indirime doğru kaydığını belirtti. Ekonomistler “Para Politikası Kurulu’nun iç talebin enflasyondaki düşüşe daha fazla destek verdiği yönündeki değerlendirmesi ve 4. çeyrekte hizmet enflasyonunda düşüş beklentisi bize, yakın gelecekte açıklanacak olumlu verilerin TCMB’yi Faiz indirimine başlamak konusunda daha rahat hale gelebileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
"ENFLASYON TAHMİNİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLEBİLİR"
Goldman Sachs Merkez Bankası’nın bugün enflasyonun iyileşme hızına dair belirsizliklere atıfta bulunmasıyla 8 Kasım’daki enflasyon raporu toplantısında 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceği görüşünü paylaştı.
BARCLAYS: OCAK AYINA ERTELENEBİLİR
Barclays Ekonomisti Ercan Ergüzel bankanın ne zaman indirime başlayacağından ziyade indirimlerin ‘sürdürülebilirliğinin’ yatırımcılar için asıl odak noktası olacağını söyledi.
Notta faiz indirimlerinin Aralık’ta başlayabileceği ancak Ocak ayına ertelenme riski olduğuna dikkat çekilirken “TCMB şu aşamada faiz indiriminin zamanlaması ve hızı konusunda hala kararsız görünüyor, birkaç ay daha verileri görmek isteyecektir.” değerlendirmesini yaptı. Ekonomist, Ekim ve Kasım aylarında enflasyon daha olumlu seyrederse (aylık enflasyon yüzde 2 civarında, asgari ücret artışı yüzde 25 civarında olursa) Aralık ayında 200-250 baz puanlık indirim olabileceği görüşünü paylaştı.
MORGAN STANLEY: FAİZ İNDİRİMİ OCAK'TA BAŞLAYABİLİR
Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük ise TCMB’nin temkinli söyleminin devam ettiğini, bankanın Aralık ayında faiz indirimine kapıyı kapatmadığını ancak ilk indirimi Ocak ayında beklediklerini dile getirdi. TCMB’nin son çeyrekte aylık enflasyonda iyileşme beklediği, bunun da Aralık’ta faiz indirimini gündeme getirebileceği belirtildi. Gelecek enflasyon verilerinin bu kararda önemli olacağı vurgulandı. Ekonomist, Kasım ayı enflasyon raporunda 2024 ve 2025 yıl sonu enflasyon tahminlerinde yukarı yönlü revizyon olabileceği öngörüsünü paylaştı.
Banka 15 Ekim tarihli notunda da Merkez Bankası’nın faiz indirim döngüsünün Ocak ayında başlayacağını öngörmüş ve “Ocak ayında gevşeme adımının 250 baz puanlık indirimle başlamasını öngörüyoruz” değerlendirmesini yapmıştı.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı
ABD'de sanayi üretimi tahminlerin üzerinde düştü
Cevdet Yılmaz açıkladı: İşte 2025 yılı bütçesi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.