Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Türk futbol tarihine geçecek bir anlaşmaya imza atmak üzere. Göztepe Spor Kulübü’nün 70 milyon dolarlık bir değerleme üzerinden İsviçreli bir yatırım şirketi ile yaptığı ortaklık görüşmelerinin sonuna gelindi. Kısa sürede gerçekleşmesi beklenen tarihi anlaşma sonrası Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un da böyle bir yabancı yatırımcı ile anlaşma sağlayabilir mi? sorusu tekrar sorulmaya başlandı. Kulüplerin Divan Kurulu yetkilerine bu sorular soruldu. İşte yetkililerin cevapları:
BUGÜNKÜ DURUMDA ÇOK ZOR
Eşref Hamamcıoğlu (G.Saray Divan Kurulu Başkanı): “Ortaklık için Genel Kurul’dan yetki alınması gerekiyor. Bu mevcut yönetime gayrimenkul satışı için onay vermeyen üyeler buna nasıl onay verir bilmiyorum. Böyle bir ortaklık bugünkü durumda zor görünüyor. Ortakların kim olduğu ve neler isteği de önemli. Galatasaray yönetiminde böyle bir konunun gündemde olduğunu düşünmüyorum.”
BEN ŞAHSEN BU FİKRE KARŞIYIM
Ali Sürmen (Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı): “Genel kuruldan bir yetki alınması gerekiyor. Katılımın 3’te 2 çoğunluğunun oy vermesi gerekiyor. Trabzonspor borçlarıyla mücadele etmeli ve borçların azaltmak için yollar aramalıdır. Trabzonspor’un satılması Trabzon’dan ayrılması demektir. Trabzonspor’un satışı düşünülemez. Şahsen böyle bir öneri gelirse ben satışa karşıyım.”
A.Ş.’NİN YÜZDE 51’İ KULÜBE AİT
Vefa Küçük’ün başkan olduğu Divan Kurulu’ndan şu açıklama yapıldı: “Fenerbahçe Spor Kulübü Dernek statüsünde yönetiliyor. Bir de Fenerbahçe Futbol AŞ var. Fenerbahçe Futbol AŞ’in ne olursa olsun yüzde 51’i kulüpte olması gerekiyor. Bu nedenle Fenerbahçe’nin satılma şansı yok. Göztepe ise AŞ olarak yönetiliyor. İki kulüp arasında tamamen farklı bir yönetim şekli var.”
FİNANSAL BORÇLAR 6,1 MİLYAR
Süper Lig’in Dört Büyükleri’nin toplam borcu 12 milyar TL seviyesine çıktı. Borçların büyük bölümü, futbol operasyonlarının bağlı olduğu, borsada işlem gören şirketlere ait. 2020 yılı mali raporlarının açıklanmasıyla birlikte Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un toplam finansal borçları ise 6,1 milyar TL. Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri Bankalar Birliği ile anlaşma yaptı.
(Oruç Özateş /Akşam)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.