<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi4 ayda 200 milyon liraya el kondu----

4 ayda 200 milyon liraya el kondu

4 ayda 200 milyon liraya el kondu
18 Mart 2013 - 09:06 www.finansingundemi.com

Suç Gelirleriyle Mücadele Şubesi, 4 ay gibi kısa bir sürede 200 milyon liralık suç gelirine el koydu

Emniyet'in "Suçlular yakalanır yakalanmaz mal varlıklarına el konulmalı. Aksi halde paralar uçuyor" raporundan sonra kurulan Suç Gelirleriyle Mücadele Şubesi, 4 ay gibi kısa bir sürede 200 milyon liralık suç gelirine el koydu, başta terör olmak üzere birçok suçun azalmasını sağladı
Akşam Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre Türkiye'de suçla mücadele yöntemi değişti. Artık; yolsuzluk, kaçakçılık, dolandırıcılık, yapanın yanına kâr kalmayacak. Suçtan elde edilen gelire el koyarak suç örgütleriyle mücadeleyi daha da etkinleştirmek amacıyla 4 ay önce kurulan Suç Gelirleriyle Mücadele Şubesi, suçluların korkulu rüyası oldu.
KAÇAKÇILIK ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı geçmişte düzenlediği çalıştaylarda suçtan elde edilen gelirlerin, yeni suç faaliyetlerinin finansmanında kullanıldığı, örgütlerin suç işleme kapasite ve kabiliyetlerinde artışa neden olduğu değerlendirildi.
PARALAR UÇMASIN
EMNİYET'İN "Suçlular yakalanır yakalanmaz mal varlıklarına ve hesaplarına el konulmalı. Dava bitene kadar paralar uçuyor" raporundan sonra KOM birimleri çatısı altında Suç Gelirleri ile Mücadele Şube Müdürlükleri kuruldu. Şubede, yurtdışında ekonomik suçlar ve finans eğitimi almış personelle birlikte üniversite mezunu polisler yer aldı.
POLİSLER, vergi denetmenleri ve bankacılar gibi çalışarak örgütlerin elde ettiği suç gelirlerinin izini sürüyor. Uzman polisler savcılığın soruşturması sonrasında ekonomik operasyona başlıyor. Suçtan elde edilen gelirler tespit ediliyor. Polis teknik ve fiziki takibin yanı sıra Suç Gelirleriyle Mücadele Şubesi ekipleri mal varlıklarıyla ilgili araştırmalar yapıyor.
PARALAR KULLANILACAK
BAŞTA ABD olmak üzere İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya gibi birçok ülke finans suçlarıyla mücadele konusunda özel birimler kurarak yolsuzluk ve kaçakçılığın önüne geçerken Türkiye'de 4 ay önce kurulan Suç Gelirleri ile Mücadele Şubesi ilk icraatlarına başladı. Bu süre içinde yapılan rüşvet, kumar, hayali ihracat, göçmen kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık operasyonlarında, suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 200 milyon liraya el kondu. ABD Narkotik Birimi DEA, yaptığı operasyonlarda suç gelirlerine el koyarken, bu gelirlerin yüzde 45'ini yine başka operasyonlarda kullanıyor. Aynı modelin Türkiye'de de uygulanabilmesi için çalışmalar başlatılırken operasyonlarda devlet kaynakların asgariye indirilmesi hedefleniyor.
KİMLER DARBE YEDİ?
Liderliğini Ali P.'nin yaptığı göçmen kaçakçılığı şebekesinden ele geçirilen 42 bin dolar, 4 bin 250 euro ve 11.5 milyon İran Riyali'ne el kondu.
- Kumarhane şebekesi lideri Sami Hoştan'ın suçtan elde ettiği yaklaşık 2 milyon liralık nakit ve gayrimenkulüne el kondu.
- Laleli esnafının tekstil ve halı ihracatını, KDV oranı daha yüksek plastik malzeme olarak gösterip haksız KDV iadesi almayı hedefleyen şebekeye yönelik hayali ihracat operasyonunda devletin 100 milyon lirası ekipler tarafından kurtarıldı.
- Bursa'da telefon dolandırıcılığı şebekesinden elde edilen 5 milyon liraya el konuldu.
- "Tilki Selim" lakaplı suç örgütü lideri Selim Işık'ın uyuşturucu kaçakçılığından elde ettiği tahmin edilen Amerika'da yapılan Hummer marka lüks cipine el konuldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)