Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bankrate tarafından ABD genelinde yapılan bir araştırmaya göre, nüfusun yüzde 33’ünün ekonomik durumu 2008 Krizi ile aynı seviyede kaldı. Böylece 2007 Aralık ayında kriz başladığında yetişkin durumda olan Amerikalıların neredeyse yarısı krizden bu yana makro ekonomik veriler toparlansa da mali imkanlarını daha iyi hale getirememiş oldu.
Toplam 2740 denek üzerinde gerçekleştirilen araştırma Amerikalıların yüzde 20’sinin 2008 Kriz dönemine kıyasla ekonomik olarak bir şekilde daha iyi olduklarını yaklaşık yüzde 22 ise çok daha iyi durumda olduklarını düşündüklerini ortaya koydu.
Bankrate üstdüzey ekonomi analisti Mark Hamrick, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen finansal kriz ve büyük resesyonun olumsuz etkilerinin bir çok Amerikalının ekonomik hayatında hâlâ canlı olduğunu vurguladı ve ekledi: “Bazıları durumunu iyileştirme fırsatı bulduysa da 10 milyonlarca Amerikalı, ekonomi kötü gitmeye başlamadan önceki ekonomik imkanlarına geri dönebilmek için bile hala mücadele veriyor.”
Bankrate araştırmasına göre nüfusun en az yüzde 55’i 2008 Krizi’nde olumsuz ekonomik etkiler yaşadı.
Ekonomik büyüme verilerindeki iyileşme ve işsizlikte yaşanan büyük düşüşe rağmen Amerikalıların neredeyse yarısının finansal durumumu daha iyi hale getirememesinin en önemli sebebi ise ücretlerin artmaması oldu.
Araştırmaya katılanların yüzde 54’ü maaşlarının 2008 Kriz’i öncesi seviyeye göre aynı kaldığını ya da daha kötüye gittiğini belirtti. Katılımcıların yüzde 32’sinin aldığı ücret aynı kalırken, nüfusun yüzde 22’si ise ücretlerinin kriz dönemine kıyasla daha da düştüğüne tanık oldu.
Özellikle işçi kesimi ücretlerinin artmamasından şikayetçi. Küreselleşme ve sendikaların gücünü yitirmesinin ardından işçilerin toplam üretimden aldıkları pay ABD İşçi İstatistikleri Bürosu verilerine göre 2000’li yılların başında yüzde 64’ten 2008 Krizi sonrasında yüzde 56 – yüzde 58 bandına düştü. Ücretlerinde iyileşme olduğunu belirtenlerin çoğunluğunu ise en üst düzey gelir grubu ve yıllık kazancı 80 bin doların üzerinde olan kesim oluşturdu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.