BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji3D Yazıcı ile pizza üretilecek----

3D Yazıcı ile pizza üretilecek

3D Yazıcı ile pizza üretilecek
23 Mayıs 2013 - 16:37 www.finansgundem.com

Gelecekte yiyeceklerimizi 3D yazıcılar hazırlayabilir.

ABD'li bilim adamları yakın gelecekte yemeklerin 3 boyutlu yazıcılar tarafından çoğaltılarak hazırlanabilmesi için çalışmalar yapıyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 'Uzay Yolu/ Star Trek' filminde uzay gemisi personelinin yemek ihtiyacı karşılayan ve istedikleri yemekleri oluşturmalarına izin veren, replikatöre de benzetilen 3 boyutlu yazıcı projesine 6 ay için 125 bin dolar ödenek çıkarttı. NASA'nın Sistemler & Materyaller Araştırmaları Kuruluşu (SMRC) tarafından geliştirilen projenin amacı, uzayda astronotların yemek ihtiyacını karşılamak. Hayatımıza büyük kolaylıklar getirecek olan 3D yazıcı teknolojisi, bir gün Mars ve daha sonra ötesindeki noktalara yapılacak uzay yolculukları için çok öneml bir katkıda bulunabilir. NASA, astronotların yıllarca kullanabileceği ve depolaması çok az alan kaplayan gıdalar üretilmesi için düğmeye bastı. Akla gelebilecek her türlü materyali üretmek için geliştirilebilen 3D yazıcıları astronot yemeği üretmek için özelleştiren Contractor, ilk olarak yazıcıda hamuru basacak. Hamur, basıldığı esnada pişecek.


Ardından, domates tozu, su ve yağ ile karışarak domates sosu hazırlanacak. Pizzanın üzeri ise hayvanlardan, sütten, bitkilerden elde edilen bir 'protein tabakası'ndan oluşacak. Yemekleri aşamalı olarak ortaya çıkarabilmek için, değiştirilebilir kartuşlar kullanılacak. 30 yıl raf ömrü bulunacak kartuşlar (uzay yolculuklarının konserveleri) yazıcının basabileceği yemekleri barındıracak.
Quartz dergisine konuşan Contractor, 'başarılı olmaları halinde teknolojilerini sadece NASA'nın kullanmayacağını, su ve gıda yetersizliğinin önüne geçebileceklerini' ifade etti. Contractor, "Zamanla, yemekleri algılama şeklimiz değişecek. Örneğin, yemek tariflerini aramızda yazılımlar aracılığıyla ileteceğiz. Her bir tarifte, yazıcıya belli bir girdinin hangi diğer girdilerle ve hangi oranlarda karıştırılması gerektiğini belirten bilgiler bulunacak" dedi.

 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)