BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji3D Yazıcı ile kulak yaptılar----

3D Yazıcı ile kulak yaptılar

3D Yazıcı ile kulak yaptılar
25 Mayıs 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

3D Yazıcılar bilim dünyasının hizmetine girmesiyle birlikte, şaşırtıcı buluşlar yapılmaya başlandı.

Bilim adamları daha birkaç gün önce 3D yazıcı ile pizza ve silah gibi çok ilginç buluşlara imza atmışlardı. Bu haberlerin üzerinden daha birkaç gün geçti ve şaşırtıcı, ilginç bir haber Princeton Üniversitesi’nden geldi. ABD’deki Princeton Üniversitesi bilim adamları 3D yazıcı yardımıyla insan kulağından çok daha iyi duyabilen biyonik kulak ürettiler. Bilim adamları 1000 dolarlık bir 3D yazıcıda tasarladıkları bu kulağı, hücreler ve nanopartüküller kullanarak yaptılar. Üretilen  yapay kulak, normal insan kulağının algıladığı radyo frekansından bir milyon kez fazla frekans alabiliyor. Araştırma grubunun başındaki bilim adamı Michael McAlpine “ insan kulağı çevreden aldığı sesleri elektrik sinyallerine çevirerek beyne iletiyor. Biyonik kulak ise sahip olduğu elektronik devre sayesinde bu sinyalleri doğrudan alıp, hiçbir işlemden geçirmesine gerek kalmadan iletebiliyor. Ancak yapılan kulak sağır, duyma özürlülere çare olamayacak, mevcut sıradan insanlara çok daha gelişmiş duyma yeteneği kazandırabilecek” Dedi.

Bilim adamları yakın gelecekte süper kulaktan sonra, süper göz, süper burun gibi organları üretip insanoğlunun kullanımına sunarlarsa hiç şaşırmamak gerekiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)