BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi350 milyonluk kaçak cepte kalacak----

350 milyonluk kaçak cepte kalacak

350 milyonluk kaçak cepte kalacak
06 Temmuz 2013 - 14:08 www.finansgundem.com

Her yıl devletin kasasına 350 milyon TL girecek

Enerji Bakanı Yıldız, Dicle Bölgesi’nde kayıp-kaçağın her yıl yüzde 10 azaltılması taahhüdünü aldıklarını belirterek, “Her yıl devletin kasasına 350 milyon TL girecek” dedi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de kaçak-kayıp oranının en yüksek olduğu Dicle Bölgesi ile ikinci sırada yer alan Van Gölü Dağıtım Bölgeleri’nin özelleştirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, “ Şu anda Dicle’de kaçak-kayıp oranı yüzde 72’ler seviyesinde. Bölgenin işletme hakkını satın alan şirket her yıl bu oranı yüzde 10 azaltmayı tahahhüt etti. Bu gerçekleşirse her yıl devletin kasasına 350 milyon lira girecek” dedi.
Yıldız, bu iki bölge hariç tutulduğunda Türkiye’nin kaçak-kayıp oranın AB ortalamasının altına indiğine dikkat çekerek, “Bölgede ödeme kabiliyetiyle ilgi sorun yok, ödeme alışkanlığıyla ilgili sorun var” dedi.
İzmir’de gerçekleştirilen ‘Enerji Hanım’ tasarruf eğitimi öncesinde konuşan Bakan Yıldız, şöyle konuştu:
“Maalesef bu bölgelerde BDP yöneticileri halkı fatura ödememeleri konusunda teşvik etti. Kaçak elektrik kullanımı son 3 yılda ciddi anlamda arttı. Barış Süreci’nin ardından bu tablonun değişeceğine inanıyoruz. Yatırımcılar da buna inanmış olmalı ki, dağıtım özelleştirmeleri sırasında bu bölgelerin fiyatları ciddi anlamda arttı.”
Devletin kaybı artıyor
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. faaliyet raporuna göre Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde tüketilen 100 birim elektriğin sadece 28 lirası tahsil edilebiliyor. Van Gölü Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde ise bu oran 48 lira.
Dicle ve Van Gölü Bölgesi’nde tüketilen toplam kaçak elektrik miktarı 14.2 milyar kilovat saat. Bölgenin elektrik tüketimi ise her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdüğü için devletin kaybı her geçen yıl daha fazla artıyor.
Nabucco’da kazandık
Yıldız, Türkiye’nin Azerbaycan’la birlikte hayata geçireceği Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’yle (TANAP) Avrupa’ya gaz taşınması noktasında elini ciddi anlamda güçlendirdiğine dikkat çekti. TANAP’ın tüm projelerin ana omurgasına olacağının altını çizen Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nabucco’da Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak Şahdeniz Konsorsiyumu tercihini TAP Projesi’nden yana kullandı. Bu tercihten ötürü Türkiye’nin herhangi bir kaybı olmadığı gibi bilakis kazanımları artmıştır. Nabucco’da yüzde 16 olan payımız, TAP Projesi’nde yüzde 20’ye çıkmıştır. Bu nedenle biz sonuçtan memnunuz...”
Biyodizel müjdesi
Bakan Taner Yıldız, akaryakıtta biyodizel kullanımının teşvik edilmesi için karar aldıklarını açıkladı. Bakan Yıldız, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması açısından biyodizelin büyük önem taşıdığına işaret ederek, bu konuda Tarım Bakanlığı ile yeni bir yol haritası hazırladıklarını bildirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SEVGİLERİMLEN.07 Temmuz 2013 23:00

    Kaçak elektirik kullananları ALLAH depremlerlen toprak altında bıraksın birdaha insan yüzügöremesinler vede bunlara çanak tutan herkim varsa.bizler dürüst vatandaş olarak faturalarımızı düzenli olarak hatta borca girerek ödemekzorunda kaldığımızı vede neler çektiğimizi bizden başka kimse bilemez.HAKKIMIZ haram olsun herne kaçak kullanıyorlarsa.başımızda DEVLET olsa hiçkimse kaçak birşey kullanamaz.başbakan bile seçimlerden önce birdürü vaad verdi ama birçoğunu yapmadı onlarda EXTRA olarak sandığa yansıyacaktır.