BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis35 milyar dolarlık dev birleşme çöktü----

35 milyar dolarlık dev birleşme çöktü

35 milyar dolarlık dev birleşme çöktü
09 Mayıs 2014 - 11:28 www.finansgundem.com

Publicis ve Omnicom birleşmesi yönetimdeki kavga, rekabet kurulları onay sürecinin yavaş sürmesi ve vergi sorunları yüzünden çöktü

Reklam sektörünün en büyük birleşmesi olarak dikkat çeken Fransız Publicis ile ABD'li Omnicom'un 35 milyar dolarlık birleşmesi sona erdirildi.

İki grup yönetim kurullarındaki anlaşmazlık, rekabet kurul onay sürecinin gecikmesi ve vergi sorunları yüzünden birleşmeyi iptal ettiklerini açıkladı.

İki şirket birleşmeyi sonlandırdıkları için herhangi bir ücret ödemeyecek.

Yapılan ortak açıklamada birleşmenin resmiyet kazanması sürecinin çok yavaş işlemesinin şirket hissedarlarına zarar verme noktasına geldiği belirtilirken iki şirketin kendi yollarına devam etmesine karar verdiği açıklandı.

Reklam dünyasının en büyük birleşmesi böylece çöken en büyük miktarlı birleşme anlaşmalarından biri olarak tarihe geçti.

'YÖNETİMLERİ KAVGALIYDI' İDDİASI

Financial Times'ın konuya yakın kaynağa dayandırdığı bilgiye göre iki şirketin CEO düzeyinde ilişkilerin bozuk olduğu ve iki şirket arasında bir "kültür çatışması" yaşandığı belirtildi.

Omnicom CEO'su John Wren çöken anlaşmanın şirketlerine 55-60 milyon dolar arası fatura çıkardığını söyledi. Wren birleşmenin çok yavaş ilerlediğini belirterek "6 ay içinde resmiyete kavuşmasını umuyorduk. 9 ay geçti ve biz iki şirket olarak halen birleşmenin getirdiği birçok yükümlülüğü yerine getiremedik" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)