<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin35 liradan ucuza baklava olmaz----

35 liradan ucuza baklava olmaz

35 liradan ucuza baklava olmaz
28 Temmuz 2014 - 08:31 www.finansingundemi.com

Faruk Güllü, “Gerçek Antep baklavasının kilosu ancak 35 liraya kadar inebilir. Daha ucuza baklava olmaz" dedi.

Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, baklava sektörünü Türkiye'de hızla büyüdüğünü, ancak kalite açısından ve hileli mal kullananlar sebebiyle bazı zorluklar yaşandığını anlattı. Güllü, "Biz bezelyenin Antep fıstığına o kadar çok benzeyeceğini asla bilemezdik.  Katıldığımız bir televizyon programında öğrendik. Üzerine şerbet Katarak aynı Antep fıstığı görünümü veriyorlar. Ancak o baklava yendiğinde fark anlaşılıyor"  diye konuştu.

Güllü, şu anda fıstığın kilosunun 80 lira, Urfa tereyağının kilosunun 40 lira olduğunu aktardı. Gerçek Antep baklavasının kilosunun 15-20 liraya satılmasının mümkün olmadığının altını çizen Güllü, minimum maliyet ve daha düşük kar marjıyla yapıldığında ürünün fiyatının ancak 35 liraya inebileceğini belirtti.

Faruk Güllü, geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile firmaların, ürettikleri baklavanın üzerine, içinde hangi üründen ne kadar kullanıldığını belirten yazıların yazılması için başlattıkları çalışmanın henüz tamamlanmadığını söyledi.

Güllü, şöyle devam etti: "Mevsimlik olarak baklava satanlar sebebiyle, 'baklava alınmaz'  duygusu oluşsun istemiyoruz. Biz bu işi 6 nesildir yapıyoruz. Baklavayı tamamlayan 3 unsur vardır. Bunlar, Antep fıstığı ve kuruyemişin kalitesi,  kullandığımız yağın kalitesi ve bu hammaddeleri en iyi şekilde yorumlayacak usta kabiliyeti. Biz ustalarımızı 16-17 yaşlarından itibaren eğitiyoruz. Bu süreç 8-10 yıl sürüyor, usta olması da 20 yılı buluyor."   
                 
Türkiye'de kayıtlı olarak günlük ortalama 600 ton baklava üretildiği ve 30 binden fazla imalatçı bulunduğu bilgisini veren Güllü, sektörün yıllık cirosunun 4 milyar 300 milyon liraya ulaştığını söyledi.                
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)