Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin'in en zengini olan Wang Jianlin son günlerde çok dertli. 62 yaşındaki başarılı işadamı aynı zamanda dünyanın en zenginleri listesinde 18'inci sırada bulunuyor. Kişisel serveti 32 milyar dolar. Şirketlerinin değeri 92 milyar dolar civarında. Ama bu mirasını bırakacak kimseyi bulamıyor.
Wang Jianlin'in aslında bir oğlu var: 29 yaşındaki Wang Sicong. Dünya onu daha çok lüks harcamalarıyla tanıyor. Köpeklerini spor arabalarıyla ya da özel jeti ile gezdiriyor. Gittiği partilerde bir gecede 500 bin dolar harcıyor. İnternette de bir fenomen. Çin'in Twitter'ı olan Weibo'da 21 milyondan fazla takipçisi var. Babasının şirketi Dalian Wanda Group'un hisselerinden yüzde 2'sine sahip olan Wang Sicong'un aynı zamanda 500 milyon dolar değerinde yatırım şirketi ve bilgisayar oyunları geliştiren bir şirketi var. Kendi parasını kazanıyor yani. Hatta Wang Sicong, babasının mirasını istemeyecek kadar da kendisine güveniyor.
YARIŞ DÜZENLEYECEK
İşadamı Wang Jianlin oğlunun varisi olmak istemediğini "Oğlum Wang Sicong'a varisim olup olmayacağını sordum. Ama bunu açıkça istemediğini söyledi. Gerekçesi benim yaşadığım gibi bir hayat istememesi..." sözleriyle anlattı.
Oğlunun farklı bir yaşam şeklini tercih etmesine saygı duyan Wang Jianlin varis konusunda çözümünü de açıkladı: "Sanırım, şirketleri profesyonel yöneticilere bırakacağım. Bunun için belli kişilere odaklanmayacağım. Büyük ihtimal ile bir yarışma düzenleyip oradan bir kişiyi seçeceğim."
Wang Sicong, babasının servetini istemeyen tek Çinli değil. Ülkedeki milyarderlerin çocuklarına fuerdai yani ikinci nesil deniyor. Yaşları 20 ile 30 arasında değişen bu gençler babalarından çok farklı bir yaşam tarzını tercih ediyor. Lükste sınır tanımıyorlar.
Şanghay Jiao Tong Üniversitesi araştırmacıları, ülkedeki 182 aile şirketini mercek altına aldı. Çıkan sonuçlara göre bu şirketlerin varislerinin yüzde 80'i aile işlerine devam etmek istemiyor. İkinci nesil Çinliler'in babalarının varisi olmak istemelerine neden olarak kendi hayatlarını yaşamak istemeleri gösteriliyor. (Selçuk Eren/Sabah)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.