Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kişinin 30 dolara aldığı tablo, milyonlarca dolar değerinde Rönesans eseri çıktı.
Uzmanlar, "Meryem Ana ve Çocuğu" tablosunun ünlü Alman ressam Albrecht Dürer'e ait olduğunu düşünüyor.
ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Concord şehrinde bir kişi 2016'da, emlak satışında 1 dolara sahte bir kolye ve 30 dolara 'Meryem Ana ve Çocuğu'nun küçük çizimini satın aldı.
Londra'daki British Museum'da uzmanlar panelinde eserin 1471 yapımı bir Dürer çalışması olduğu ifade edildi.
Rönesans sanatının son yıllardaki "en olağanüstü keşiflerinden biri" olarak tanımlanan çizimin on milyonlarca dolar değerinde olabileceği ifade ediliyor.
New ocYork Times'ın haberine göre çizimin Dürer'in eseri olduğu bir sanat tüccarının çabaları sonucu ortaya çıktı. Boston'dan girişimci olan Clifford Schorer, 2019'da eseri görmesinden sonra çizimi satması için bu kişiye 100 bin Dolar avans ödediğini söyledi.
Eseri uzmanlara sormak için 14 şehir gezdi
Schorer, eserin sahte olup olmadığını araştırmak için dünya genelinde 14 şehre giderek uzman görüşüne başvurdu.
Schorer, çizimi İngiltere'de müzelere, bayilere ve müzayede evlerine danışmanlık yapan Jane McAusland'a gösterdi. McAusland ilk olarak çizimin antika gibi görünmesi için çay veya kahve ile lekelendiğini söyledi; ancak yaptığı araştırma sonunda resimde sadece Albrecht Dürer'in çizimlerinde bulunan 'trident filigranı' olduğuna karar verdi.
Çizimi doğrulayan uzmanlar panelindeki Dürer uzmanı Christof Metzger'e göre, Fugger'ın imza filigranını taşıyan bu kağıda yalnızca Dürer'in atölyesi erişebiliyordu.
Viyana'daki Albertina Müzesi'nin baş küratörü Metzger de kağıt, kalem darbeleri ve Meryem Ana stili gibi ipuçlarının eserin sahte olmadığını gösterdiğini kaydetti.
Özel koleksiyonlarda sadece 24 Dürer eserinin kaldığını söyleyen Metzger, "bu da yeni keşfedilen çizimi bu kadar özel kılıyor” dedi.
48 milyon dolarlık Raphael tablosunun rekorunu geçer mi?
Ancak Viyana Üniversitesi Sanat Tarihi Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı Fritz Koreny, eserin Dürer'in çırağı Hans Baldung tarafından yapıldığına inanıyor. Dr. Koreny, çizimin Baldung'un yaptığının ispat edilmesi durumunda tablonun değerinin dörtte biri kadar azalacağını ifade etti.
Londra'daki Agnews Gallery'de bulunan eser, önümüzdeki ay New York'taki Colnaghi galerisinde sergilenecek.
2012'de Rönesans döneminin İtalyan ressamlarından Raphael'in kara kalem çalışması, Londra'da 48 milyon dolara satılmıştı. Uzmanlar bu eserin de benzer rakamlara alıcı bulabileceğini düşünüyor.
Almanya'nın Nürnberg kentinde 1471 yılında doğan Rönesans dönemi ressamı Albrecht Dürer, 1528'de aynı kentte hayatını kaybetti.
Dünyanın en pahalı tablosunun ressamı Da Vinci değil
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.