Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bugünkü Resmi Gazete’de yer alan tebliğine göre, hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında; büyükbaş, küçükbaş hayvan, arı, kanatlı, ipekböceği yetiştiriciliği, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi, kontrollü örtü altı bitki yetiştiriciliği gibi konular hibe desteğinden yaralanabilecek.
Başvuru yapacak genç çiftçilerin 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olması, okur-yazar olması, başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmaması ve başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmaması gibi şartları taşıması gerekiyor.
Program; nüfusu 20,000’den az olan yerleşim birimlerini ve 6360 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesinden önce tüzel kişiliği olan ve 20,000 nüfusun altındaki yerleşim birimlerini kapsıyor.
BAŞVURU YAPACAK GENÇ ÇİFTÇİLERDE ARANAN ŞARTLAR
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak,
Okur-yazar olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak,
Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak,
Başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak,
Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak,
Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak,
Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak.
BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?
Ön başvurular, “https://gencciftci.tarim.gov.tr” uzantılı yazılım üzerinden yapılır.
Kesin başvurular, genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine şahsen yapılır.
BAŞVURU KAPSAMINDA HANGİ BELGELER GEREKLİ?
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan alınan belge,
Başvuru dilekçesi,
Proje tanıtım formu,
Taahhütname,
Diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi.
Hibe sözleşmesi aşamasında aşağıdaki belgeler istenir
Yatırımı yapacağı yerde ikamet ettiğine dair belge,
Yatırım yerine ait mülkiyet belgesi ya da kira sözleşmesi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.