BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 kardeş de FETÖ darbe girişiminden tutuklu----

3 kardeş de FETÖ darbe girişiminden tutuklu

3 kardeş de FETÖ darbe girişiminden tutuklu
29 Temmuz 2016 - 06:36 www.finansgundem.com

Darbe girişimiyle ilgili soruşturmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Dairesi Başkanı Tuğa. Hasan Kulaç, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç ve Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç kardeşler de tutuklandı

15 Temmuz FETÖR darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında Kulaç ailesinden 3 kardeş de tutuklandı. Kardeşlerden Hasan Kulaç ve Ömer Kulaç TSK bünyesi içinde darbe girişimi sırasında tutuklanırken diğer kardeş ise Yargıtay'daki soruşturma kapsamında tutuklu. Konuyla ilgili Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'teki haberi şöyle:

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Dairesi Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç ve Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç kardeşler de tutuklandı. Hüseyin Kulaç’ın eşinin ağabeyi ise Ergenekon ve Oda TV gibi kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cihan Kansız.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İKMAL Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç ve Yargıtay 15. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Kulaç Ankara’da, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç Nevşehir’de yakalanarak tutuklandı. FETÖ ile bağlantılı oldukları ileri sürülen Kulaç kardeşlerin, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast gibi davaların ardından meslekte hızla yükseldikleri iddia ediliyor. Kulaç kardeşlerin bir diğer bağlantısı ise yurtdışına kaçan Cihan Kansız. Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç, Ergenekon ve Oda TV gibi kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cihan Kansız’ın kız kardeşiyle evli.

ÖZTÜRK’Ü SUÇLADI

Tutuklanan Tuğamiral Hasan Kulaç ifadesinde, “Tuğgeneral İrfan Arabacı ‘Emir komuta zinciri içinde ülke genelinde sıkıyönetim ilan edildi’ dedi. Derhal birliğe gelin’ diye mesaj çekti. Benim için Fetullah Gülen ilkokul mezunu bir vaizdir. Ben işyerinde namaz kılmam, ancak evime gittiğimde namazlarımı kılarım. Bu darbe girişimini Akın Öztürk ve ekibinin gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Fetullah Gülen yapılanmasıyla irtibatlı olabilirler” demişti.

SIKIYÖNETİM KOMUTANI

Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç’ın ismi, sıkıyönetim komutanı olarak darbecilerin listesinde yer alıyordu. Ömer Kulaç aracıyla Nevşehir’e kaçarken polis tarafından fark edilmiş, polisin dur ihtarına uymayarak çatışmaya girmiş ve yakalanmıştı.

Kardeşlerden Hüseyin Kulaç ise en genç Yargıtay üyelerindendi. Kumpas davalarının ardından Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)