BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor3 dünya yıldızı Fenerbahçe'de ----

3 dünya yıldızı Fenerbahçe'de

3 dünya yıldızı Fenerbahçe'de
29 Temmuz 2013 - 20:12 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü 3 yıldız oyuncuya seyircilerin önünde imza attırıldı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız oyuncular Luka Zoric, Nemanja Bjelica ve Linas Kleiza, kendilerini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmelere imza attılar. Sarı lacivertli kulüp, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric’le 3’er yıllık, Linas Kleiza ile de 2 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Ülker’e gelmekten dolayı gurur duyduklarını belirten oyuncular, ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.
Fenerbahçe Ülker Sport’s Arena’da düzenlenen imza töreni, taraftarlara da açık gerçekleştirildi. Törende ilk olarak söz alan Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, "Çok kısa süre önce burada sizlerle, antrenörümüz Zeljko Obradovic’in transferi için bir araya gelmiştik. Obradovic’in planları, yönetimin vizyonu dahilinde 3 yıldızın takıma katılması için bugün bir kez daha buradayız. Mutlu, gururlu ve umutluyum. Bu oyuncular çok önemli kariyerlere sahip, kıymetli isimler" dedi.
Yeni sezondan beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Yılmaz, "Obradovic çok önemli bir antrenör. Camiamıza katıldıkları çok mutluyum. Çok büyük beklentilerimiz var. Önümüzdeki sezondan çok çok umutluyuz. Transferlerin arka planlarında çok önemli çabalar ve çok büyük fedakarlıklar var. Başkanımız Aziz Yıldırım ve Ülker Grubu ellerinden gelenin fazlasını yaparak, bu isimleri takıma kazandırdılar. Onlara çok çok teşekkür ediyorum. Yeni sezonu büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu güzel salonda çok güzel maçlar izleyeceğiz. Hepinizi maçlara bekliyorum. Oyunculara da Fenerbahçe Ülker forması altında başarılar diliyorum" diyerek sözlerini
FORMAYI GİYİP AÇIKLAMAYI YAPTILAR
Fenerbahçe Ülker'in yeni yıldızları Luka Zoric, Linas Kleiza, Nemanja Bjelica kendilerini Fenerbahçeli yapan imzayı attı ve formayı giydikten sonra ilk açıklamaları yaptılar.
Nemanja Bjelica: "Fenerbahçe Ülker’e gelerek hayatımın en önemli kararlarından birini verdim. Böyle büyük bir kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Dün de söylediğim gibi Obradovic’in teklifin kabul etmemek için deli olmanız gerekiyor."
Linas Kleiza: "Takım arkadaşımın da söylediği gibi, bizi çok güzel karşıladınız. Çok heyecanlıyız. Bu kulübün bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz."
Luka Zoric: "Takım arkadaşlarım söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Siz salonları doldurun, bizde yüzde yüzümüzü sahaya vererek; savaşacağız."
İŞTE FLAŞ TRANSFERLERİN KARİYERLERİ
Linas Kleiza
Fenerbahçe Ülker'in en önemli transferlerinden biri Litvanyalı 28  yaşındaki basketbolcu Kleiza olacak. Kariyerinde birçok uluslararası başarı bulunduran 2,03 metre boyundaki  Litvanyalı oyuncu, 2005-2010 yılları arasında NBA'de forma giydi. Yunanistan'ın  Olympiakos takımına transfer olan tecrübeli oyuncu, Avrupa sayı kralı olduktan  sonra tekrar NBA'de Toronto Raptors takımı forması giydi. Ancak geçirdiği ağırlık  sakatlık sonrası Kleiza, kulübü tarafından serbest bırakıldı.
Linas Kleiza, Litvanya Milli Takım forması altında 2006 Dünya  Şampiyonası, 2007 Avrupa  Şampiyonası, 2008 Londra Olimpiyat Oyunları, 2009  Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası'nda oynadı. Litvanyalı oyuncu, milli  takımıyla 2007'de Avrupa, 2010'da ise dünya üçüncüsü olma sevinci yaşadı. Kleiza,  Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Şampiyonası'nda maç başına 19 sayı, 7,1 ribaunt  ve 1,4 asist ile oynarak turnuvanın en iyi 5'ine seçildi.
Luka Zoric
Hırvat oyuncu Zoric, basketbola ülkesi takımlarından Sonik-Puntamika  takımında başladı. Sırasıyla, ülkesinden Cibona Zagreb, Slovenya'dan Union Olimpija,  ülkesinde Sibenka, Cibona Zagreb ve KK Zagreb takımlarında oynayan 28 yaşındaki  Zoric, 2011 yılında İspanyol Unicaja Malaga takımına transfer oldu.  THY Avrupa Ligi'nin tecrübeli isimleri arasında yer alan 2,11 metre  boyundaki pivot oyuncu, Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 46 maçta 10,7 sayı,  4,9 ribaunt ortalamalarıyla mücadele etti.
 Nemanja Bjelica
Avrupa'da bu transfer sezonunun en popüler oyuncularından biri olan  Sırp basketbolcu Bjelica ise kariyerine 2007 yılında Avusturya ekiplerinden  Arkadia Traiskirchen Lions'ta başladı. Ülkesinin köklü takımlarından Partizan mts takımına 2008 yılında  transfer olan 24 yaşındaki forvet oyuncusu, 2010 yılında NBA takımlarından  Minnesota Timberwolves tarafından 35. sıradan draft edildi. 2,09 metre boyundaki  Sırp basketbolcu, draft edilmesine rağmen NBA'e gitmedi ve İspanyol temsilcisi  Caja Laboral'e 2010 yılında transfer oldu. Bjelica, geçen sezon THY Avrupa  Ligi'nde 26 maçta  9,9 sayı ve 4,8 ribaunt ortalamasıyla oynadı. (hurriyet.com.tr)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)