Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından kurulan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) ile Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası ve DenizBank arasında sermaye ortaklığı anlaşması imzalandı.
Borsa'dan yapılan açıklamaya göre İstanbul'da imzalanan sermaye ortaklığı anlaşmasına göre Türkiye İş Bankası İmece Mobil, Ziraat Bankası Ziraat GSYO, DenizBank da iştiraki NEOHUB AŞ ile projede yer aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Ticaret Borsası ve İTTM Girişim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, merkezin, borsanın göz bebeği projelerinden olduğunu belirtti.
Tarıma destek veren saygın bankalarla sermaye ortaklığı anlaşması imzalama aşamasına gelmelerinin emeklerinin karşılığını aldıklarını gösterdiğini aktaran Kestelli, şunları kaydetti:
"Ülkemiz tarımının planlama, teknoloji açığı, insan kaynağının yaşlanması, finansmana erişim, su ve toprak başta olmak üzere doğal kaynaklarımız üzerindeki baskı gibi bazıları akut, bazıları kronik sorunları var. Üretim miktarıyla dünyanın 10 büyük tarımsal üreticisinden biri olan Türkiye'nin bu sorunları hızla geride bırakarak örnek bir ülke haline gelmesi bir zorunluluk. Bu meydan okuma ülkemizin önemli bir kesiminde farkındalık yarattı ve güçlü bir çözüm iradesinin ortaya çıkmasını sağladı. Biz İTTM'yi sürdürülebilir, rekabetçi ve verimli bir tarım sektörü için bilgi ve iletişim sektörünün daha güçlü katılımını sağlamak, tarımın dijital dönüşümünü destekleyen bir tarım girişimciliği ekosistemini hayata geçirmek üzere kurduk."
İTTM’nin Türk tarımının "Silikon Vadisi" olmasını hedeflediklerini belirten Kestelli, Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin Menemen'deki tesislerini projenin kuluçka merkezi olarak benimsediklerini vurguladı.
Tarım teknolojisi ihraç etme potansiyeli
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İmeceMobil Tarım Platformu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İzlem Erdem de tarımı, girişimcilik dünyasının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projenin paydaşları arasında yer almaktan heyecan duyduklarını dile getirdi.
Tarımda güvenli, katma değeri yüksek, çevreyi koruyan bir yaklaşımla üretimi desteklemeyi gelecek nesillere karşı en önemli sorumluluklardan biri olarak gördüklerini kaydeden Erdem, "Ülkemizin tarımda sahip olduğu potansiyeli, ekosistemin tüm paydaşlarıyla teknolojiyi merkeze alarak gerçekleştirebileceğimize ve ülkemiz adına tarımda yeni bir hikaye yazılabileceğine inanıyoruz. Bunun da ancak tarım, teknoloji ve finansın bir araya etkin bir şekilde getirilmesiyle gerçekleşebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.
DenizBank'ın iştiraki NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam ise İTTM projesinin tarım sektörünün tüm paydaşlarına hitap etmesi, yenilikçi tarım uygulamalarını hayata geçirecek olması ve tarım teknolojisi ihraç etme potansiyeliyle kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.