Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de vatandaşların hayatına 2009 yılında giren bitcoin gibi dijital paralara olan ilgi gün geçtikçe artıyor.
Türk Patent ve Marka Kurumu'na finansal ve parasal hizmetler başlığı altında bugüne kadar 267 coin için marka başvurusunda bulunulduğu öğrenilirken, ilk başvurunun 2012 yılında "coin" adı altında yapıldığı ortaya çıktı.
Bir yandan dolandırıcılık olaylarıyla bir yandan da dünya finans piyasalarının yükselen değeri olarak adından sıkça söz ettiren dijital para coin'ler Türkiye'de de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Başvurular son 4 ayda rekor seviyelere ulaştı
Vatandaşın ‘coin'lere olan ilgisi marka başvurularına da yansıdı.
Sabah gazetesinden Barış Şimşek’in edindiği bilgiye göre, Türk Patent ve Marka Kurumu'na bugüne kadar 267 coin için marka başvurusunda bulunuldu. Coin'lerin insanların hayatına 2009 yılında girmesinin ardından Türkiye'de de dijital paralara olan ilgi katlanarak artmaya başladı. İlk markanın coin adı altında 2012 yılında alınmasının ardından, daha yavaş ilerleyen marka başvuruları son 4 ayda rekor seviyelere ulaştı.
2021'in ilk 4 ayında kuruma 117 coin marka başvurusu yapıldı. Bunlar arasında Türkcoin, reiscoin, helalcoin, rabiacoin, emlakcoin, inşaatcoin gibi markalar dikkat çekti
Düzenleme yapılacak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
İki aydır bu konu üzerine çalışıyoruz. Neticesinde biz bir taslak çalışması yaptık. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz, uygun görmesi halinde de bu noktada adımımızı atacağız. Gelir İdaresi tarafında da özellikle vergilendirme konusunda bir çalışma yürütüyoruz.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.