Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Okulun Bilişim ve Eğitim Teknolojileri bölümü ile 8’inci sınıf öğrencilerinin hayata geçirdiği ‘ideverse’ yeni teknolojileri eğitim ortamına entegre etmeyi amaçlıyor. Hayata geçirilen platform kapsamında güncel teknolojilerin gelişimini takip etmek ve yeni teknolojilerin öğrenciler tarafından araştırılıp kullanılması hedefleniyor.
Bilişim ve Eğitim Teknolojileri bölümü ile 8’inci sınıf öğrencilerinden oluşan 6 kişilik ekip tarafından hayata geçirilen ‘ideverse’ platformu, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin ortak bir zeminde sürece dahil olmasıyla hayata geçirildi. Öğrencilerin geri bildirimleriyle şekillenen platform, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenini online dünyaya taşıdı. Projenin geliştirilerek sürdürüleceğini aktaran ide okulları Bilişim ve Eğitim Teknolojileri bölümü üyeleri, “Online eğitimin hayatımıza girdiği pandemi dönemi ile ideverse dünyasının birçok açıdan okulumuza ve öğrencilerimize farklı kazanımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca ilerleyen dönemlerde farklı projeler ile ilk adımını attığımız projemiz öğrencilerimiz tarafından daha da geliştirilerek ilerleyecektir” açıklamasında bulundu.
Hayata geçirilen projeyle ortak çalışma, etkileşim, iletişim becerileri, yaratıcı düşünme gibi farklı kazanımların öğrencilere aktarılması hedeflendi. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında açıklamada bulunan proje yetkilileri, “Öğrencilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni için ideverse dünyasına girdiklerinde, o an sanki okuldaymış gibi gezebilecek, sınıflara girebilecek, bahçeye çıkabilecekler. ide Sanat Galerisi’nde Görsel Sanatlar dersinde yapmış oldukları resimlerden oluşan sergiyi gezebilecekler. Okul ortamının herkes tarafından online görüntülenebilmesini sağlayabilecek, öğrenci ve öğretmenlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni için hazırladığı şiir, koro, müzik gibi performanslarını izleyebilecekler. Törenin sonunda, ide’nin altı kişilik teknoloji takımı öğrencileri tarafından oluşturulan dört farklı etkinlik alanında öğrencilerimiz eğlenerek zaman geçirebilecekler” ifadelerine yer verildi.
YENİ NESİL BAYRAM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile metaverse dünyasına ilk adımını atan ide okulları, ikinci aşamada ise online sınıflarda eğitim sürecini başlatmayı hedefliyor. Okulun Bilişim ve Eğitim Teknolojileri bölümü çalışanlarının ‘yeni nesil bayram’ olarak isimlendirdiği etkinliğe ilişkin açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:
"Tüm öğrencilerimizin online olarak katılacağı bu “yeni nesil bayram” deneyiminde törenlerin ve etkinliklerin bambaşka bir evrende gerçekleşebileceğini görmenin ilham verici bir deneyim olacağını düşünüyoruz. ide okulları olarak, yarının yetkinliklerini kazandırma hedefimizde yeni nesil teknolojileri ve uygulamaları takip ederken, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin bir arada çalışması, teknolojinin yeni imkân ve olanaklarının öğrenciler tarafından araştırılarak kullanılabilmesi ve k12 düzeyindeki tüm öğrenci, veli, öğretmenlerin kolayca kullanabilecekleri altyapıların oluşturulmasını hedefleyerek yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”
"23 NİSAN PROJESİ BENİM İÇİN BU ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSATTI"
ide okulları 8’inci sınıf öğrencisi Arda Aslan, “Uzun zamandır teknoloji ve bilişim dalları ile ilgileniyorum. Sanal bir dünya oluşturmak benim için her zaman büyük bir hedefti. Metaverse kavramını duyunca bir projeye dahil olmak istemiştim ve yaptığımız 23 Nisan projesi benim için bu anlamda çok önemli bir fırsattı. Bu projede okulumuzu bir Minecraft dünyasına geçirdik. Benim için çok güzel bir tecrübeydi. Arkadaşlarımla projeyi gerçekleştirirken çok eğlenceli bir yolculuk geçirdim ve bu hayatım boyunca unutmayacağım bir başarıydı” dedi.
"BU PROJE ETKİNLİKTEN DAHA FAZLASIYDI"
Projenin kendisi için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Aziz Can Güngör ise “Kodlamayı ve kodlamayı oyunlarda kullanmayı sevdiğim için bu Minecraft projesi benim ilgimi çekti. Bu proje benim için büyük bir fırsattı. Projede okulumuzu olabildiğince Minecraft'a geçirmeye çalıştık. Minecraft dünyamızı öncelikle 23 Nisan'da kullanmayı düşünüyoruz. 23 Nisan'dan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu proje, benim için tek bir etkinlikten daha fazlasıydı; metaverse hakkında yaptığım en kapsamlı çalışmaydı. Hem eğlenceliydi hem de bana bir sürü şey öğretti. Eminim sonraki hayatımda bu projenin pek çok faydasını göreceğim” diye konuştu.
İş Sanat’ın Metaverse’teki sergisi devam ediyor
HSBC, metaverse yatırım fonu kuruyor
Metaverse ekonomisi 13 trilyon dolara ulaşabilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.