Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Merkezi Londra'da bulunan Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi (CEBR)'nin yıllık Dünya Ekonomi Ligi Tablosu raporunun 2023 yılı versiyonu yayımlandı.
CEBR, 2037 yılında küresel ekonomik büyüklüğün yaklaşık iki kat artışla 206 trilyon dolara çıkaracağını tahmin ediyor. CEBR, büyümenin itici gücünün, gelişmiş ülkeleri yakalayıp geride bırakacak olan gelişmekte olan ülkeler olacağını düşünüyor.
CEBR, raporda en büyük değişikliğin Çin ile ilgili görüşleri olduğunu belirtti. İki yıl önce Çin'in 2028 yılında ABD'yi geride bırakacağını öngören kuruluş, geçen yıl tahminini 2030 yılına öteledi. Bu raporda ise tahmin daha da ileri alındı ve Çin'in ancak 2036 yılında ABD'yi geçeceği öngörüldü.
Raporda, "Hindistan artık açıkça dünyanın üçüncü ekonomik süper gücü olma yolunda ilerliyor. Revize edilen rakamlar, Hindistan'ın 2021'de İngiltere'yi geride bırakarak dünyanın 5'inci büyük ekonomisi olduğunu gösteriyor. Bu konumunu pekiştiren Hindistan'ın 2026'da Almanya'yı geçerek dünyanın 4'üncü büyük ekonomisi olması ve 2032'de Japonya'yı da geçerek dünyanın 3'üncü büyük ekonomisi olması bekleniyor. Hindistan'ın 2035'e kadar dünyanın üçüncü 10 trilyon dolarlık ekonomisi olacağı tahmin ediliyor." denildi.
Dünyanın en kalabalık 4'üncü ülkesi olan Endonezya'nın 2022'de dünyanın 17'inci büyük ekonomisinden 2037'ye kadar dünyanın 11'inci büyük ekonomisi olması bekleniyor.
Hızla büyüyen üç Asya ekonomisi, daha büyük ekonomiler arasında tabloda en hızlı yükselenler oldu. 2021'de 39'uncu sıra olan Vietnam 2037'de 26'ıncı, Bangladeş 34'üncü sıradan 20'inci ve Filipinler 38'inci sıradan 27'nci sıraya çıkacak.
Rusya ekonomisi 2022'de en büyük 9'uncu ekonomiyken, Ukrayna'nın işgalinin ardından uygulanan yaptırımların sonuçları, 2037'ye kadar büyük ihtimalle 14'üncü sıraya gerileyecek.
Rapora göre, 2017 yılında dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olan Türkiye, 2022 yılında 20'inci sıraya gerileyecek. Türkiye ancak 2037 yılında tekrar 17'nci ekonomi olmaya geri dönecek.
Küresel ekonomi için 'alarm zilleri' çalıyor
Citigroup: Küresel ekonomi yüzde 2'nin altında büyüyecek
Küresel ekonomi için 'fırtına' uyarısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.