Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rekabet Kurumu verilerinden derlenen bilgiye göre Kurul, 2022’de kararlarının kapsamı, niteliği ve sonuçlarına göre, aralarında rekabet ihlali, birleşme ve devralma, menfi tespit-muafiyet olmak üzere toplamda 386 işlemi sonuçlandırdı.
Rekabet ihlalleri alanında 78 dosya karara bağlandı. Kurul, bunlardan 28’inde ret kararı verdi, 9’unda para cezası uyguladı. 34 dosyayı uzlaşmayla sonuçlandıran Kurul, 7 dosyada da taahhüt üzerine süreci sonlandırdı.
Kurul, 245 birleşme ve devralma işleminden 209’una izin verdi, 2 işlemi koşullu onayladı, 34 işlemi de “kapsam dışı ve izne bağlı olmayan işlem” olarak değerlendirdi.
45 SORUŞTURMADA İŞLEMLER DEVAM EDİYOR
Menfi tespit-muafiyet başvurularını da inceleyen Kurul, 3 müracaatı grup muafiyeti kapsamında değerlendirirken, başvuruculardan 5’ine bireysel muafiyet tanınması, 4’er başvuru için menfi tespit belgesi verilmesini ve koşullu muafiyet tanınmasını kararlaştırdı. 2 dosyada bireysel ve grup muafiyetinin birlikte değerlendirilmesi yönünde karar alan Kurul, bir dosyada da muafiyetin geri alınmasına karar verdi.
Kurul, bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri, gıda endüstrisi, tarım ve tarımsal ürünler, sağlık, eğitim ve makine endüstrisi sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da yer aldığı 45 soruşturmada inceleme işlemlerine devam ediyor.
EN ÇOK GIDA SEKTÖRÜ SORUŞTURULDU
Geçen yıl Kurul, gıda endüstrisi (10), sağlık hizmetleri (3), makine endüstrisi (3), otomotiv ve taşıtlar (3), lojistik, depolama ve posta (3), bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri (2), inşaat (1), kimya ve madencilik (1), tekstil ve hazır giyim (1), medya, reklamcılık ve yayıncılık (1), tarım ve tarımsal ürünler (1) sektörlerinde 29 soruşturmayı tamamladı.
Böylece Kurul, 1998’den 2022 sonuna kadar 406 soruşturmayı sonuçlandırmış oldu.
Kurul, söz konusu dönemde rekabet ihlalleri kapsamında ilgililere toplam 1 milyar 857 milyon 426 bin 810 lira idari para cezası verdi.
Rekabet Kurulu'ndan özel okullara soruşturma
Rekabet Kurumu: Dijital pazarlar mercek altında
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.