Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Global piyasalarda 2022 yılına merkez bankalarının aldığı faiz kararları damgasını vurdu. Merkez bankalarının aldığı her 3 faiz kararından yaklaşık 2'si artırım yönünde oldu.
ForeksHaber'in merkez bankası kararlarından derlediği verilere göre, geçen yıl merkez bankaları tarafından 660 Faiz kararı açıklandı. Bu kararların 418'i faiz artırımı yönünde, 226'sı faizi sabit bırakma yönünde gerçekleşti.
2022 yılında 4'ü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından olmak üzere sadece 16 toplantıda faiz indirimi yönünde karar çıktı. TCMB bu 4 toplantıda toplam 500 baz puan faiz indirimine gitti.
ABD Merkez Bankası(Fed), Mart ayında 25 baz puanla başladığı faiz artırımlarına 50 baz puan ve ardından 75 baz puan ile devam etti. Yılın son toplantısında ise yeniden 50 baz puan artışa döndü.
İngiltere Merkez Bankası(BoE), ilk 4 toplantısında 25 baz puan artırım yaparken, son 4 toplantısından 3'ünde 50 baz puan, birinde 75 baz puan artışı tercih etti.
Avrupa Merkez Bankası(ECB), Temmuz ayına kadar faiz artırımına başlamazken, söz konusu ayda 50 baz puan, Eylül ve Ekim toplantılarında 75'er baz puan ve Aralık ayındaki son toplantısında ise yine 50 baz puan artış gerçekleştirdi.
Japonya Merkez Bankası(BoJ), 2022 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi faizde bir değişikliğe gitmedi. Ancak BoJ yılın son toplantısında para politikasına daha fazla esneklik kazandırmak amacıyla, 10 yıl vadeli Japon devlet tahvili için getiri hedef bandını 25 baz puandan 50 baz puana çıkartarak gevşeme yolundaki ilk adımı attı.
Fed faiz oranlarını ne zaman indirecek?
Fed'in faiz artışı için yeterli sebebi var
Schnabel: ECB, faizleri daha fazla artırmaya hazır olmalı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.