Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Beklenmedik ve şaşırtıcı bir şekilde belirsizliklerle dolu bir yıl geçirdik. 2021’in sunacağı en iyi haberlerden biri, aşının bulunmasıyla korona virüs pandemisinin kontrol altına alınması olacak. Yine de, sağlık, ekonomi ve toplumsal istikrarla ilgili riskler varlığını koruyor. 2021 yaklaşırken, gelecek yıl yakından izlenmesi gerek 10 trend bulunuyor.
İlk aşının üretimi tamamlandığında, odak noktası aşıyı geliştirmenin kahramanca çabasından, dağıtım konusuna doğru yön değiştirecek.
Aşı diplomasisi, hangi ülkenin aşıya ne zaman erişeceğine yönelik, ülkeler arasında gerçekleşecek anlaşmazlıklara eşlik edecek. Bunun yanında, aşı bulunduğunda kaç kişinin aşı olmayı reddedeceği de merak konusu.
Ekonomiler pandeminin ardından canlanma gösterirken, iyileşme düzensiz olacak. Zira yerel vakalarda artış ve kısıtlamalar bazı bölgelerde devam edebilir.
Bununla birlikte hükümetler, şirketlerin ayakta kalması için destek vermek yerine, işlerini kaybeden insanları desteklemeye yönelecek. Zayıf ve güçlü şirketler arasındaki uçurum genişleyecek.
Beyaz Saray’da görevine başlayacak olan yeni ABD Başkanı Joe Biden, uluslararası düzenin yıkılan kurallarını nasıl düzenleyecek?
Paris İklim Anlaşması ve İran Nükleer Anlaşması başlanması gereken noktaları oluşturuyor. Ancak uluslararası ilişkilerdeki çöküş, Donald Trump’tan önceye dayanıyor ve başkanlığından sonra da devam edecek.
Biden’ın Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşına bir son vermesi beklenmiyor.
Bunun yerine Biden, bu savaşı daha etkin bir şekilde sürdürebilmek için müttefikleriyle ilişkilerini tamir edecek. Afrika ve Asya’nın güneydoğusunda birçok ülke, tansiyon yükselirken taraf seçmemek için büyük çaba harcıyor.
ABD ve Çin gerilimindeki bir başka cephe şirketler olacak. Üstelik bu cephe yalnızca ilk akla gelen Huawei ve TikTok gibi şirketlerle sınırlı olmayacak. Çünkü şirketler giderek daha fazla jeopolitik savaş alanlarına dönüşüyor. Üstten gelen baskının yanında, patronlar çalışanlarından ve müşterilerinden de baskı görecek ve şirketlerin iklim değişikliği ve toplumsal adalet gibi konularda eyleme geçmesi gerekecek.
2020 yılında, pandemi birçok teknolojik alışkanlığın edinilmesi sürecini hızlandırdı.
Video konferanslar ve online alışverişten, evden çalışma ve uzaktan öğrenmeye birçok teknoloji yaygın bir şekilde kullanılmaya başladı. 2021 yılında ise bu değişimlerin ne kadarının kalıcı olacağı daha açık bir şekilde ortaya çıkacak.
Turizm sektörü küçülecek ve biçim değiştirecek. Yurtiçi seyahatler önem kazanacak. Havayolu şirketleri ve uçak üreticileri güçlük çekecek. Aynı şekilde öğrencilerinin büyük çoğunluğu yabancı ülkelerden gelen üniversiteler de zorluk içinde kalacak. The Economist’in haberine göre, kültür alışverişi de darbe alacak.
Krizin ortasında bir umut ışığı, iklim değişikliği konusunda gerçekleşti.
Hükümetler yeşil iyileşme planlarına yatırım yaparak istihdam sağlamaya ve emisyonları azaltmaya başladı.
2020 yılında ertelenen Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’nda ülkelerin emisyon kesintisi hedeflerinin kapsamı merak ediliyor.
Gelecek yıl için insanların hislerinden biri de deja vu. 2021 yılı, 2020 yılında pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Olimpiyatlar, Dubai Fuarı ve diğer siyasi, spor ve ticari toplantıların yeniden düzenlenmesi için çabalar gerçekleşirken, bir önceki yılın tekrarı gibi görünecek.
Akademisyenler ve analistler pandemi riski konusunda yıllardır uyarıda bulunuyordu. Şimdi ise siyasileri görmezden gelinen diğer risklerle ilgili harekete geçirmek için bir fırsatı kullanabilirler. Bu riskler arasında antibiyotik direnci, nükleer terörizm de yer alıyor.
Pandemi sürecinde yaşananlar, düzensiz bir ekonomik iyileşme ve engebeli jeopolitik ilişkiler göz önünde bulundurulduğunda, 2021 sıradışı bir şekilde öngörülemez bir yıl olacak
Dünyada Kovid-19'dan iyileşenler 40 milyona yaklaştı
Goldman Sachs Almanya'dan umutlu
Generali 2021’de 100 milyonluk harcama kesintisi hedefliyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.