Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
2020 yılının bankalar için beklenmedik değişimler ve zorluklar getirdiği tartışılamaz. Birçok insan pandemi koşulları nedeniyle dijitalleşen bankacılık hizmetlerini kullanmaya başladı. Bankacılık sektöründe dijitalleşme korona virüs öncesinde başlamış olsa da, pandemiyle birlikte süreç hızlandı. 2021’de bankaların müşterileriyle olan ilişkilerini bu değişim belirleyecek.
Hızlanan dijitalleşme trendi
Dijital bankacılık özellikle de gençler arasında giderek yaygınlaşıyor olsa da, şimdi her yaştan tüketici dijital bankacılık hizmetlerini kullanıyor.
Wells Fargo Analisti Mike Mayo, “bu gördüğümüz tarihin en büyük dijital bankacılık hareketi” dedi. Açıklamasının devamında, “son aylarda gerçekleşen gelişmeler, pandemi olmasaydı 10 yılda ortaya çıkabilirdi” ifadesini kullandı. Tüketiciler de bankalarının dijital hizmetlerine adapte olmak zorunda kaldı. Banka şubelerinde pandemi nedeniyle ihtiyaç duyulan değişimler de temassız ödemelerin yükselişine katkıda bulundu.
Arttırılmış siber güvenlik araçlarına büyük yatırım
Dijital bankacılığın yaygınlaşmasındaki hızlanma, 2020 yılında hackerlar için büyük bir hedef oluşturdu. Bu nedenle bankalar ve finans kurumları, tüketicilerin verilerini ve hesaplarını korumak için dijital güvenliğe dev yatırımlar yapıyor. Deloitte’in 2020 yılı için gerçekleştirdiği küresel finansal hizmetler anketine göre, banka yöneticileri, kurumlarının siber güvenlik harcamalarını arttırmasını bekliyor. Bu yatırımlar arasında bulut bilişim sistemleri, veri depolama ve veri güvenliği üç önemli alanı oluşturuyor.
Forbes Advisor’ın haberine göre, 2020’de veri ihlalleri bir önceki yıla göre düşüş göstermiş olsa da, 2019 yılında 1,506 vaka görüldü. Bu vakaların %61’i bankalar ve finans kurumlarıyla ilişkili olduğu için, finansal kurumlarda siber güvenlik altyapısının olabildiğince güçlendirilmesi gerekiyor. 2020 yılında, Bank of America, Fifth Third Bank ve U.S. Bank tüketicilerin verilerinin ele geçirilmesiyle sonuçlanan vakalarla karşılaştı.
Dijital bankacılığın kalıcı olduğu anlaşıldığı için siber güvenlik, müşteri edinme konusunda kilit rol oynuyor.
Dijital araçlarla uzun vadeli müşteri ilişkileri oluşturma
Birçok kişi için, karantina önlemleri, finansal güvencesizlik gibi endişeler nedeniyle zorlu bir yıl yaşanmış olsa da, bu durum insanların finansal koşullarını incelemeleri için bir fırsat oluşturdu. Bu nedenle pandemi sonrasında, yeni bir banka arayışı içinde olacak insanların artması bekleniyor.
Foresight Research’ün Ekim ayında yayınladığı ankete, 44 pazarda neredeyse 11,000 Banka ve Finans kurumu üyesi katıldı. Anketin sonucuna göre, JPMorgan Chase ve Bank of America gibi birçok yerde şubesi bulunan büyük bankalar, önümüzdeki iki yılda ciddi bir müşteri kaybı yaşayacak.
Pandemi öncesindeki iki yılda, finansal kurumlarını terk etmeyi düşünen müşterilerin oranı %12’ydi. Ancak pandemiyle birlikte bu rakam %27’ye yükseldi.
Şubelerde insanlar arasında kurulan bağın önemli olduğu bankacılık sektöründe, finans kurumları şimdi müşterilerini dijital bankacılık çağında, elde tutmaya çalışacak. Bu ortamda bunu başarmanın yollarından bir tanesi müşteri deneyiminin bir parçası olarak mükemmel araçlar, kaynaklar ve hizmetler sunabilmek.
Dijital bankacılık ve geleneksel bankacılık arasında denge
Dijital kaynaklar ve araçlar şimdi birçok finans kurumunun odak noktasında ve gelecekte de bu konumunu koruyacak. Ancak kişisel iletişimin, geleneksel olarak yüz yüze iletişime dayalı bu sektörde yeri nasıl olacak? Bir finansal kuruma sadakat şeklinde inşa edilen bankacılık ilişkisi, şubede yüz yüze ya da bir chat botuyla online gerçekleştirilebilir. Yine de bu durum, müşteriler için en yüksek faiz oranını yakalamaktan ibaret değil.
Bu ilişki, varlıklarınızın güvende olduğuna ve ihtiyaçlarınızın karşılandığına yönelik duyulan inançtan kaynaklanıyor. Müşteri deneyiminde insan dokunuşunun yer almaması, müşterilerin kurumlarından uzaklaşmasına neden olarak, daha fazla müşteri kaybına yol açabilir. JPMorgan Chase’in Dijitalleşme Birimi Başkanı Allison Beer, “şimdiden Chase ile yalnızca dijital bankacılık ilişkisi yürüten bir müşteri segmentimiz var. Bununla beraber şubeler müşterilerimiz için önemini koruyor ve birçok kişi bankacılarıyla görüşmek için ziyarette bulunuyor” dedi.
Erdoğan: Teknolojik her türlü çabayı destekleyeceğiz
ING’de adres tanımlama ile IBAN olmadan kolay para transferi
Sektörel güven endeksleri düştü
Hersene aynı tantana bankalar öldü bitti battı denir fakat üçüncü bilanço açıklanınca hepside kar rekorlrı kırarlar.
Son çeyrek bilançoları gelsinde görelim bakalım batıkları ona göre biz biliriz ne bekleyeceğimizi size grk yoq
Haydi be ordan her sene korkuyu verirler bir şey olmaz yine en çok kar eden yine onlar olurlar.Senin kafan bu kadar mı çalışıyor.bankalar batıkları her zaman olduğu gibi kardan düşerler .
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.